Godot 4.1.1 Final

1
2575

Godot е игровия енджин, който бе прекомпилиран от студиото OKAM и сега се разпространява със свободен сорс-код и MIT лиценз. Godot поддържа всички стационарни и мобилни платформи – Linux, Windows, OS X, Wii, Nintendo 3DS, PlayStation 3, PS Vita, Android, iOS, BBX и дава възможност за разработване на уеб-игри с използването на asm.js и NativeClient.

Godot по възможности често се сравнява с енджина Unity, но с първична ориентация към двуизмерни игри, въпреки че е вградена цялостна поддръжка за създаване на 3D игри. API и езикът на този игрови енджин са много лесни и се усвояват бързо.

Вградени са богати възможности за анимация, удобна графична среда за много лесно създаване на игри, симулиране на физични процеси, мощен дебъгер и цялостна поддръжка на операционната система Linux.

Налична е пълноценна документация и много демонстративни уроци, добавени са системи за визуално редактиране на 2D и 3D шейдъри, възможност за задаване на приоритет за дълбочината за всеки възел. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Промени в Godot 4.1.1 Final

Официална страница
Изтегли: Godot 4.0.10 за Windows 32-bit (45.1 MB)
Изтегли: Godot 4.1.1 за Windows 64-bit (51.6 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари