I2P 2.2.1

0
4481

I2P (Invisible Internet Project) или „Проект Невидим Интернет“ е софтуер с открит сорс-код, създаден за организиране на свръхустойчива анонимна, зашифрована мрежа, подходяща за уеб-сърфиране, анонимен хостинг (създаване на анонимни сайтове, форуми и чатове, анонимни файлообменни сървъри и други). I2P може да работи с различните системи за обмен на мигновени съобщения, водене на блогове, за обмен на файлове, включително и чрез P2P връзки (Torrent, eDonkey, Kad, Gnutella), електронни пощи, VoIP и още много други. Адресите в мрежата I2P се намират в псевдо-домейн пространството .i2p.

I2P мрежата е характерна с използване на мощни методи за шифриране на информацията, със своята P2P архитектура и променливите посредници (хопове). По този начин се постига дълбока анонимизация, избягване на MiTM атаки и невъзможна подмяната на пакети с данни, която да остане скрита от очите на потребителите.

За достъп до I2P е необходимо инсталирането на програма-маршрутизатор, която шифрира и дешифрира данните, компресира и декомпресира трафика и го препраща към пиърите. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Промени в I2P 2.2.1

Официална страница
Изтегли: I2P 2.2.1 (22.7 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари