LibreOffice 6.3.0 Final

4
4817

След закупуването на Sun Microsystems от Oracle разработчиците на OpenOffice.org създадоха независим форк на проекта, наречен LibreOffice.

Новият проект съдържа всичко необходимо за един офис пакет – текстообработваща програма, електронни таблици, програма за презентации, за графика и доста други, като повечето са по-добри от предложенията на Microsoft. С възможност за създаване на HTML файлове, таблици и т.н. Пакетът работи с набиращия популярност и изключително перспективен документен формат ODF.

Без проблеми можете да отваряте повечето документи от MS Office (Word, Excel, Powerpoint), да ги редактирате и записвате както в стандартния формат на LibreOffice, така и в техния оригинален формат. LibreOffice работи много добре както под Windows, така и под Linux. Има перфектна поддръжка на формата OASIS OpenDocument, експорт на данни в PDF формат, вградени средства за работа с бази данни и други. Вече и с поддръжка на български език. Лиценз: Безплатен (GPL).

Официална страница
Изтегли: LibreOffice 6.3.0 Final за Windows 32-bit (266 MB)
Изтегли: LibreOffice 6.3.0 Final за Windows 64-bit (286 MB)
Изтегли: LibreOffice 6.3.0 Final за Linux
Изтегли: LibreOffice 6.3.0 Final за MacOS (237 MB)

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
macsim29
macsim29

В стремежа си да пускате първи новината не само избирате разни съмнителни източници но даже не проверявате дали работят.Тоя сайт страшно западна.

вярно е
вярно е

Дори в „линк към официалната страница“ не са си направили труда да сложат адреса на страницата на проекта, а някакъв линк към рекламна сртаница, излизащ на първо място при търсене в google…

АхОх
АхОх

До macsim29 –
Кое точно не е коректно?
Статията има препратка към официалната страница и там я има версията.
Супер новина, този офис пакет е найстина страхотен!

the professor
the professor

6.10 e тестова (Release Candidate) версия, стабилната е 6.0.6 но едва ли има голяма разлика в тях… не знам какво осраха, но след като се отцепиха от open office нямаше проблеми с рендването в 4 версия, но от пета версия нагоре е осрано рендването под линукс на nvidia с proprietary драйверите…