Linux Kernel 2.6.20.6

8
1

Нова версия на ядрото на операционната система Линукс.

Абонамент: Уведомяване при промени
Официална страница: kernel.org | За промените
Download: Linux Kernel 2.6.20.6 (41.3 MB)

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
PeshevBiskataMelmak ®Marian 95NetCutter Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Peshev
Peshev

Ехеее! Колко bugfixes!!!

Biskata
Biskata

Някой може ли да ми обясни как точно става инсталацията на тази версия на ядрото. Начинаещ съм в Линукс средите. Ще се радвам някой наистина да даде обяснение на български стъпка по стъпка как се прави инсталацията.

Melmak ®
Melmak ®

Много трудно. Изобщо не те съветвам да се захващаш, освен ако нямаш наистина много време за губене. Поне такъв извод направих от повърхностното ми проучване на въпроса. Просто има адски много опции които не трябва да объркваш преди да го пуснеш да се компилира. Самото компилиране също ще ти вземе поне около час на бърз компютър (и то ако си изключил нещата които няма да ти трябват). Едва след това ще можеш да разбереш какво евентуално не е наред…

Ще има доста дистрибуции базирани на това ядро.Ubuntu би трябвало да излезе до дестеттина дни.

Marian 95
Marian 95

Няма смисъл хич да се захвашташ!!!
Стои си на Windows ** или на *****

Melmak ®
Melmak ®

Смисъл има. Мисълта ми беше че ако някой се опита да напише how to на български ще излеза с обем като „Алиса в страната на чудесата“.Особено ако опише хардуерните настройки.

Yacoco
Yacoco

Ако си нов, то по-добре си остани с ядрото на дистрото с което си в момента.
Защото може да се омаже много яко всичко 😉

Victorche
Victorche

Самото компилиране не е философия и се състои от едва 3-4 команди. Естествено е нужно да издърпаш сорса и да го разархивираш в /usr/src/ Проблем винаги може да възникне обаче. И много зависи от дистрото ти. Тези по-шарените като СуСЕ, Убунту… Не ти препоръчвам. Те никога не с чисто ядро от kernel.org, доста неща са модифицирани. Убунту дори по дефолт няма инсталиран компилатор… Което само по себе си е странно. Линукс без компилатор :speak: Но те разчитат на мощната си пакетна система и разчитат, че няма да ти се наложи да компилираш нещо от сорс. И че винаги ще можеш… Виж още »

Biskata
Biskata

Благодаря на всички отговорили ми. Ще ви послушам, няма да го пипам. По м/у другото с openSUSE 10.2+KDE съм.
Някой по горе беше писъл за свободното време, да имам много понеже съм се захванал да изучавам Линукс и затова сега имам време за експерименти, но с ядрото се отказвам. Има куп други неща, които ме вълнуват повече от това ядро. Като например как да инсталирам Beryl и Wine. Ако някой има желание да ми помогне с инсталирането на тези две приложения, нека да ми пише на ЛС. Благодаря на всички още веднъж.