Linux Kernel 4.10.13 Stable

22
2610

Нова версия на ядрото на операционната система Линукс. Ядрото е общото между всички Linux базирани операционни системи. Вие можете да се сдобиете безплатно с него. Обикновено го получавате в неговия изходен код (така, както са го писали Линус Торвалдс, Алан Кокс и др.), но за да се зареди операционната система, трябва ядрото да е в машинен код, т.е. трябва да превърнете ядрото от изходен в машинен код, който процес се нарича компилиране. В процеса на компилация, може да зададете определени параметри и да включите само модули за хардуера, който смятате да използвате.

Компилирането на ядро се налага рядко и основно при сървърни машини.

За почти всички Linux дистрибуции са налични компилирани ядра, пакетирани за съответната пакетна система и архитектура на процесора. Към тях са добавени модули за хардуер, които се различават в зависимост от дистрибуцията и философията на разработчиците.

Официална страница
Изтегли: Linux Kernel 4.10.13 Stable (88.2 MB)

ДОБАВИ КОМЕНТАР

22 коментара за "Linux Kernel 4.10.13 Stable"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
Епъл
Епъл

Тия толкова годими го обновяват, ама ОС си остава с минимален пазарен дял, щото хората искат бързо, лесно и удоно, не Лайнукс.

Анонимен
Анонимен

Apple също като Линукс се базира на Unix. :))

САЩ
САЩ

Базира се на ядро близко до BSD, но това, което го прави страхотен е невероятния потребилски ориентиран интерфейс и управление!

тц тц тц
тц тц тц

Не и за един power user. Играй си на играчката и не се прави на разбирач.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Почти всички сървъри и суперкомпютри, и въобще всички машини където е важна производителността, където се върши работа, използват Линукс. Ябълката и Джама се ползва най-вече от хора които ползват компа си, за да си проверят фейсбука и да изгледат някой филм. Това е положението 😉

Анонимен
Анонимен

Линукс е с много голям пазарен дял, но зависи къде го търсите. При малоумните геймърчета, или във всяка техника, било то рутери, телефони, суперкомпютри и всякакви подобни.
Затова ли майкрософт се присъединиха към Линукс фъндейшън като платиниум мембър?
Затова ли майкрософт написаха и .NET за Линукс? Затова ли толкова много искат да го завземат, защото е с нисък дял? Или защото всичките им сървъри са на Линукс? Опитаха да се да го внедрят в Уин 10, но не стана.
И Ейпъл не е базирана на UNIX, а на FreeBSD, която е UNIX-like.

кики
кики

Ти сам си отговори, но не смилаш нормално. Станал платиниум мембър, като такъв майкрософт ще казва насоката в която да върви линух, той ще я ръководи, не случайно е платил (и ви е купил – жалки сте).

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Защо тогава Микромеките имат своя Линукс дистрибуция за вътрешно ползване? Защо сървърите им са на Линукс?
Твоя Джам те шпионира и събира всичките ти лични данни, а ти казваш, че мен били купили, ахаххахаха.

Анонимен
Анонимен

Although the system was originally marketed as simply „version 10“ of Mac OS, it has a history that’s largely independent of the classic Mac OS. It is a Unix-based operating system[12][13] built on NeXTSTEP and other technology developed at NeXT from the late 1980s until early 1997, when Apple purchased the company and its CEO Steve Jobs returned to Apple.[14] Precursors to the original release of Mac OS X include OpenStep, Apple’s Rhapsody project, and the Mac OS X Public Beta.

Баш на unix си е базирана

САЩ
САЩ

Линукс е като социализма, колкото и промени да правят, все е незавършен и не става за масова употреба. Вижте дори и официалната им сраница не е оптимизирана за най-използваните устройства – мобилните телефони. Предполага се, че посетителите всичките трябва да го гледат на настолни компютри. Ето това е проблема, когато нещо не е ориентирано основно по пазара – проектите остават статични с времето. Линукс е много статична!

тц тц тц
тц тц тц

Ами то и Windows и MacOS са незавършени… постоянно нови версии, пачове, секюрити бюлетини… Това е твоята логика. Извади си главата от дупето и вземи да пробваш някоя дистрибуция на Линукс преди да се изказваш. Бих ти препоръчал Deepin да видиш.

UNIX
UNIX

Работя от десетки години с компютри с всякакви ОС, изводите са базирани на това. Бизнесът ми е в сферата на ИТ. Ходи и си лягай.

тц тц тц
тц тц тц

А аз компоти правя, ти как мислиш…

кики
кики

ти този линух го пласирай на баба си. Дори за фирма от 5-6 души нагоре е немислимо да натрапваш линух. Ти май си работиш гаражно, защото ако това го изръсиш в някоя фирма като ИТ специалист ще фръкнеш като мръсно коте.

тц ^3
тц ^3

Tова, което твърдиш е много тъпо. Много фирми и дори държавни органи използват Линукс, за да не плащат една торба пари за лицензи на М$. И няма нищо лошо в това понеже приложенията им са Web-базирани и познай на какво се хостват предимно. Иначе и аз съм Windows потребител, че и AD ми се налага да поддържам… Поне от време на време се старая да погледна настрани и да видя как се развиват технологиите. А конкретно Линукс доста се разви последните години откъм „user friendly“ аспект.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

кики, пишеш само тролски коментари, нямащи нищо общо с действителността.

Коментар
Коментар

От думите ти съдя, че си от търгашите, дето смъкват по 3 кожи на фирми, които нямат квалифицирани (или образовани) ИТ кадри. Това да продаваш скъпо и прескъпо нещо само защото си много убедителен не е голямо геройство. Какво значи натрапване – че някой не може да си играйка на игрички в работно време ли ? В специфична сфера на дейност с разработен специализиран за това софтуер, като кол и логистични центрове (с хиляди работещи) уин може да видиш само на картинка.

Славчо Хаджийски
Славчо Хаджийски

Благодаря за инфото. Отдавна търся нещо ново за изпробване. Ще изтегля дистрибуцията и с помощта на френската MULTISYSTEM, ще я сваля на флашка и от нея веднага ще се стартира за проба и евентуално за инсталация.

кики
кики

Славчооооо, ти знаеш ли за какво иде реч, бегом в linux-bg.org най-проспериращия и уважаван линух сайт в бг.

bluewater
bluewater

Статията информира тези които ги интересува, че е излязло ново Линукс ядро. И защо се коментират Линукс базирани операционни системи? Ми като не ти е присърце Линукс като цяло защо четеш статията. След като си доволен от Уиндоус ползваи го, кои те спира.

Kaлин
Kaлин

Пичове, изтерясвате по запалянковски 😀
На ниво суперкомпютри бичат само UNIX-подобни системи.
На ниво сървъри не виждам проблеми да работи човек с Windows. Имаме Линукс инфраструктура, но един проект го направихме с едни уиндоус-момчета. Много добре работеха с Уиндоус сървърите. Въпрос на навик и избор на технологии.
За лично ползване Линукс е мъка за 95% от потребителите. Свикнали са на Уиндоус, ко да праиш.

babun
babun

Линукс си остава сървърна ОС – там е бизнеса и основната разработка. Относно Андроид и МакОС – тези системи ясно показват на линуксчиите как Линукс може да пробие при десктопа – не хиляди префасонирани дистрибуцийки, незавършени програмки, а стройна БИЗНЕС организация – досущ като при Уиндос. И щом Уиндос се ползва само за Фейсбук и Емайл, то на какво работят в продължение на десетки години милионите инженери, архитекти, дизайнери и всякакви други специалисти след като ТОЗИ СОФТУЕР е ОСНОВНО за Уиндос? То бива тъпо фенство…

wpDiscuz