NASA World Wind 1.3.4 Beta 6

5
5

NASA World Wind е безплатна програма, която принадлежи към онези творения на човешката мисъл, които всеки трябва да има на компютъра си. Продуктът, който е дело на NASA, служи за приближаване от височината на спътник до всяко едно място по Земята. World Wind разполага с изключително детайлен и богат на информация напълно реалистичен триизмерен модел на планетата земя. Върху анимирания 3D образ на планетата ни са очертани границите на всички държави, техните територии са маркирани с националните им флагове, нанесени са дори имената на всевъзможни малки селца, както и всички забележителности са отбелязани със знаци, а релефа просто трудно може да бъде описан – всяка гънка по земната кора е прецизно отбелязана. Дотук, World Wind по нищо не се отличава от един огромен глобус, но уникалното е, че имате възможност да стигнете до всяка точка по Земята като въведете координатите й или впишете името й в търсачката на инструмента. За доказателство, колко богата е базата данни на World Wind, ще ви кажа само, че почти няма село в малка България, което да не е отбелязано. Основната функция на продукта обаче тепърва предстои. Когато намерите някоя част от планетата (например квартал Люлин, София), можете да приближите образа до толкова, че да си проличат отделните блокове благодарение на невероятно високата резолюция на включените изображения. Изживяването е наистина богато. Почти всеки обект върху може би най-мощната създавана някога безплатна географска карта представлява линк, върху който ако бъде кликнато излиза подробна информация за избраната дестинация. На този адрес можете да разгледате работни екрани на продукта. Лиценз: Freeware.

Официална страница: worldwind.arc.nasa.gov
Download: NASA World Wind 1.3.4 Beta 6 | BG Mirror (61.1 MB)

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
spont4ephilip87haidukpikasoJuSt4FuN Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
spont4e
spont4e

До преди малко линка за даунлоуд не ми работеше … но ся тръгна … тъкмо щях да псувам някой 😛 😉

Philips
Philips

Няма смисал да теглите зградите несе виждат но се пак ако някои е оспял да види някаква зграда да ми каже как е успял:(

haidukpikaso
haidukpikaso

То не стига дето че голяма-близо 300 МВ-ами искаше и някаква друга програма да тегля:sobbing: и накрая нищо-дава ми Еrror и така и не си видях блока-нито от Марс,нито от Луната:sobbing:

JuSt4FuN
JuSt4FuN

Аз с Google Earth виждам сградите ма на най големите градове иначе тая НАСА ми е няква много :wub: Иначе на варна забравете да скивате каквото и да било Там Ню Йорк, Вашингтон тез онез Айфеловата кула, Гранд Каньон тез са виждат мнгоо яко ма да 🙂

Philips
Philips

Дано измислят по добра програма:(