NASA World Wind 1.3.4 Beta 7

8
1

NASA World Wind е безплатна програма, която принадлежи към онези творения на човешката мисъл, които всеки трябва да има на компютъра си. Продуктът, който е дело на NASA, служи за приближаване от височината на спътник до всяко едно място по Земята. World Wind разполага с изключително детайлен и богат на информация напълно реалистичен триизмерен модел на планетата земя. Върху анимирания 3D образ на планетата ни са очертани границите на всички държави, техните територии са маркирани с националните им флагове, нанесени са дори имената на всевъзможни малки селца, както и всички забележителности са отбелязани със знаци, а релефа просто трудно може да бъде описан – всяка гънка по земната кора е прецизно отбелязана. Дотук, World Wind по нищо не се отличава от един огромен глобус, но уникалното е, че имате възможност да стигнете до всяка точка по Земята като въведете координатите й или впишете името й в търсачката на инструмента. За доказателство, колко богата е базата данни на World Wind, ще ви кажа само, че почти няма село в малка България, което да не е отбелязано. Основната функция на продукта обаче тепърва предстои. Когато намерите някоя част от планетата (например квартал Люлин, София), можете да приближите образа до толкова, че да си проличат отделните блокове благодарение на невероятно високата резолюция на включените изображения. Изживяването е наистина богато. Почти всеки обект върху може би най-мощната създавана някога безплатна географска карта представлява линк, върху който ако бъде кликнато излиза подробна информация за избраната дестинация. На този адрес можете да разгледате работни екрани на продукта. Лиценз: Freeware.

Официална страница: worldwind.arc.nasa.gov
Download: NASA World Wind 1.3.4 Beta 7 | BG Mirror (61.4 MB)

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
CoMMeRCiAlMozachkovanyotsdobrodan Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Мерси за новината… Ам знам , че има още подобни такива програми освен тази мисля , че има и на гоогле, някой ще ми каже ли коя е най – добрата , че да дърпам ? :B)

shutdawn
shutdawn

Google Earth по добра и лесна за управление!

CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Ам в google earth от БГ почти нищо не се вижда, а тук в това описание пише , че и най – малкото село се вижда ..? 😛 😮 :angry: :angry:

vanyots
vanyots

Виждат се само имената на селата, иначе, дори и София е само едно сиво-кафяво петно!

Ако се напънете да прочетете описанието, ще разберете, че засега екстрите липсват, но в бъдеще ще ги има: детайлни сателитни снимки на които се виждат всички сгради, търсене по адрес и т.н.

CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

„Дотук, World Wind по нищо не се отличава от един огромен глобус, но уникалното е, че имате възможност да стигнете до всяка точка по Земята като въведете координатите й или впишете името й в търсачката на инструмента. За доказателство, колко богата е базата данни на World Wind, ще ви кажа само, че почти няма село в малка България, което да не е отбелязано. Основната функция на продукта обаче тепърва предстои. Когато намерите някоя част от планетата (например квартал Люлин, София), можете да приближите образа до толкова, че да си проличат отделните блокове благодарение на невероятно високата резолюция на включените изображения.… Виж още »

dobrodan
dobrodan

Според мен е по зле от гугле но ще почакам да видя какво ново ще включат.

shutdawn
shutdawn

Цитат:


а тук в това описание пише , че и най – малкото село се вижда .


Ти видяли го!?!

dobrodan
dobrodan

Да прочел съм го но не се вижда толкова подробно колкото очаквах не въпрос да спорим. Може би след време ще се подобри.