NASA World Wind 1.3.4 Final

6
1

NASA World Wind е безплатна програма, която принадлежи към онези творения на човешката мисъл, които всеки трябва да има на компютъра си. Продуктът, който е дело на NASA, служи за приближаване от височината на спътник до всяко едно място по Земята. World Wind разполага с изключително детайлен и богат на информация напълно реалистичен триизмерен модел на планетата земя. Върху анимирания 3D образ на планетата ни са очертани границите на всички държави, техните територии са маркирани с националните им флагове, нанесени са дори имената на всевъзможни малки селца, както и всички забележителности са отбелязани със знаци, а релефа просто трудно може да бъде описан – всяка гънка по земната кора е прецизно отбелязана. Дотук, World Wind по нищо не се отличава от един огромен глобус, но уникалното е, че имате възможност да стигнете до всяка точка по Земята като въведете координатите й или впишете името й в търсачката на инструмента. За доказателство, колко богата е базата данни на World Wind, ще ви кажа само, че почти няма село в малка България, което да не е отбелязано. Основната функция на продукта обаче тепърва предстои. Когато намерите някоя част от планетата (например квартал Люлин, София), можете да приближите образа до толкова, че да си проличат отделните блокове благодарение на невероятно високата резолюция на включените изображения. Изживяването е наистина богато. Почти всеки обект върху може би най-мощната създавана някога безплатна географска карта представлява линк, върху който ако бъде кликнато излиза подробна информация за избраната дестинация. На този адрес можете да разгледате работни екрани на продукта. Лиценз: Freeware.

Официална страница: worldwind.arc.nasa.gov
Download: NASA World Wind 1.3.4 Final | BG Mirror (61.6 MB)

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
StalikhaidukpikasoEraserchilko Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Stalik
Stalik

Разгеле! Доживяхме и ние финална версия! 😀

haidukpikaso
haidukpikaso

:clap:
Как е сега,казвайте веднага:lol:
Какво ново има:rolleyes:
Понеже преди беше голямо мазало:sobbing:

Stalik
Stalik

Ами не знам защо, ама аз все още не мога да видя София така, както при Google Eart. Въобще дори. Не знам… Аз ли бъркам нещо, хората ли са се заблудили… Но няма едно кътче в България, което да показва в детайли.

Eraser
Eraser

Явно не ни смятат за държава,не на взимат на сериозно;) .

Stalik
Stalik

Не… Според мен проблема не е в програмата. София не е единствения град, който не мога да видя. При Google Earth се виждат сгради, улици… Тук въобще няма такова нещо.

Цитат:


Когато намерите някоя част от планетата (например квартал Люлин, София), можете да приближите образа до толкова, че да си проличат отделните блокове благодарение на невероятно високата резолюция на включените изображения.


Е как става тоя номер? При макс zoom пак не виждам нищо. Явно има нещо в настройките или и аз не знам…

chilko
chilko

трябва да включиш някои опции

ето ръководство

http://www.worldwindcentral.com/wik...hrough_Tutorial