OCCT 4.5.1 Final

1
271

Името на тестера OCCT идва от „OverClock Checking Tool“. Инструментът може да послужи не само на овърклокърите, но и на всеки, който желае да провери силата на микропроцесора си в екстремални работни условия. Ето списъка с неговите свойства:

– поддържа до 16 ядра – например, Quad-Kentsfield и Octo-Conroe (може би ще работи с тях, но всъщност може да измери едновременно само 4 ядра);
– избираеми тестове (по времетраене,по приоритет, на процесора или оперативната памет, …);
– открива процесора и дъното и ги показва в много приятен вид при тъй наречения режим на покой;
– мониторингът се извършва чрез 3-ти програми (като MBM5, SpeedFan, SysTool или Everest Ultimate Edition 3.50 или по-горна версия), като в момента на започване на теста сам извиква поддържащата програма;
– може да изкарва показанията на температурата и волтажа в графичен вид;
– превод на много езици (20), включително и на български език;
– и други екстри.

Нужно е да настроите програмата, като за максимална температура оставяте стандартните 70 градуса, за температура на ядрото (ядрата) указвате между 35 и 48 градуса. За помощен софтуер задавате Built-in (вграден), SpeedFan 4.xx или Everest Ultimate (,или някой от друг от гореспоменатите), но при Built-in ще имате най-широка поддръжка.

При преминаване на указаната горна граница от 70 градуса ще чуете много смешен звук, който може да замените с друг не само в WAV, но и с MP3 формат. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Официална страница
Изтегли: OCCT 4.5.1 Final (7.72 MB)

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Диян Дамянов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Диян Дамянов
Диян Дамянов

Няма български!