pCloud 3.9.5

0
413

pCloud предоставя решения за съхранение и споделяне на файлове в облака с възможности, които правят достъпа и контрола над информацията по-сигурен и по-лесен от всякога. Безплатно при регистрация всеки получава 10 GB място за качване на файлове.

Една от основните функции на pCloud е улесненият достъп до файлове както онлайн, така и без осигурена интернет връзка, без да се заема допълнително пространство от клиента. Услугата не поставя ограничение върху размера на файловете, които се качват.

Скоростта на качване и сваляне също зависи само от скоростта, предоставена от интернет доставчика на потребителя. Предишни версии на запазените данни се съхраняват от 30 до 180 дни в зависимост от избрания план.

„pCloud Drive“ е специализиран софтуер, който действа като виртуален хард диск на всеки десктоп клиент. Файловите редакции се синхронизират автоматично между всички устройства с инсталиран pCloud. Възможен е и офлайн достъп до данните след задаване на определени параметри за синхронизиране.

Файловете, които се запазват до сървърите на pCloud, са защитени с TLS/SSL протоколи при трансфер, като се добавят копия поне в три сървърни локации в дата център в Далас, Тексас.

Услугата представя и опционален допълнителен слой на защита с pCloud Crypto. Функционалността използва client-side encryption (криптиране от страна на клиента), за да заключи файлове по избор на потребителя. Криптирането се извършва от клиента, като на сървърите се качват само данните в шифрован вариант. Използват се 4096-битови RSA тайни потребителски ключове и 256-битови AES ключове за всеки файл и папка. При декриптиране, удостоверяването на данни се извършва чрез калкулиране на хеш-алгоритми на данните по време на криптиране и декриптиране и впоследствие – сравнение на резултатите.

В услугата е установена zero-knowledge практика на поверителност, според която ключовете за криптиране не се съхраняват в сървърите на pCloud и компанията няма достъп до тях. Ключът за криптиране (Crypto Pass) е наличен само за този, който го създава. Лиценз: Безплатен (до 10 GB).

Промени в pCloud 3.9.5:

Registration form updates in line with upcoming service improvements
Bug fixes and stability improvements
Fixed expired session error

Официална страница
Изтегли: pCloud 3.9.5 за Windows 32-bit (11.2 MB)
Изтегли: pCloud 3.9.5 за Windows 64-bit (11.2 MB)
Изтегли: pCloud 3.9.5 за други OS

Изтегли: pCloud за Android
Изтегли: pCloud за iOS

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари