Pinta 2.0.2

0
707

Pinta е растерен графичен редактор, който е пренаписан с използването на GTK+, вместо с Paint.NET и благодарение на това има версии за ОС Windows, Linux и Mac. Редакторът Pinta дава базови възможности за рисуване и обработка на изображения, подходящ е за начинаещи потребители. Интерфейсът на Pinta е опростен, може да се работи със слоеве, възможна е отмяна на всички извършени действия, налични са инструменти за създаване на различни ефекти. Кодът на Pinta се разпространява с MIT лиценз.

Основни възможности на Pinta: фигурите са векторни и могат да се коригират след като са нарисувани, рисуване на математически криви и стрелки, обединение на различните фигури чрез логически операции, диалог за създаване на нови изображения, възможност за определяне ориентацията на фигурите, избор на параметри за фона и други. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Промени в Pinta 2.0.2:

Changes

  • Some of the less frequently used items in the View menu (e.g. hiding the toolbar or status bar) are now grouped in their own submenu (#203)
  • Updated translations

Bug Fixes

  • Fixed a missing file (installer/linux/install.proj) from the release tarball that caused the install build step to fail
  • Fixed a bug where opening a large number of tabs could cause the window’s width to expand
  • Fixed a bug that could cause a border to appear around the image when zoomed in far enough to require scrolling
  • Fixed an issue where tool shortcuts could be affected by Num Lock being enabled
  • Fixed an issue where the credits text in the About dialog was aligned incorrectly

Официална страница
Изтегли: Pinta 2.0.2 за Windows (53.8 MB)
Изтегли: Pinta 2.0.2 за Linux
Изтегли: Pinta 2.0.2 за Mac (89.3 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари