RealVNC 6.6.0

4
1729

RealVNC (Virtual Network Computing) е най-популярният VNC клиент. Много полезна програма за отдалечен контрол над мишката и клавиатурата на друг компютър.

Съдържа две части: – сървър, който се инсталира на компютъра, на който е необходимо да се работи отдалечено и клиент, който се пуска от който и да е компютър в същата TCP/IP мрежа. Всички права се задават от сървъра и спокойно можете да вършите каквато и да е работа на отдалечения компютър без даже и да го знаете къде е.

RealVNC осигурява пълен достъп и контрол до отдалечената машина – нейния екран, клавиатура, мишка, файлове, настройки и т.н.

С RealVNC можете да наблюдавате и/или работите на машина, която е свързана с Интернет. Връзката се осъществява между компютъра, на който е инсталиран „server“ и друг на който е инсталиран „viewer“. Няма значение операционната система на двата компютъра. Можете от работното си място с Linux да работите на домашния Windows или обратното. Лиценз: Платен (Shareware).

Промени в RealVNC 6.6.0

Официална страница
Изтегли: RealVNC 6.6.0 за Windows (19.6 MB)
Изтегли: RealVNC 6.6.0 за MacOS
Изтегли: RealVNC 6.6.0 за други OS

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги Ковачев
Георги Ковачев

Линка по-горе за Windows версията на програмата сочи към старата версия 6.1.0.

the professor
the professor

че то това си го има вградено в windows – RDP, за линукс също има кленти… при това съвсем безплатно, а ако се налаха да се ползва през интернет си има teamviewer, който е безплатен за некомерсиална употреба…

AxOx
AxOx

До the professor – зная, че е стар коментар, но искам да дам актуализация – teamviewer вече има някаква ограничения, защото ми даде съобщение как моята версия е блокирана за безплатно ползване и сега имам само опция да платя до бизнес… та вече не е както беше преди.
А този RealVNC вече е безплатен за 5 компютъра.
Хубавото е, че минава през рутер и защитна стена. Също може да се ползва когато имаш потребител на компютъра и той да гледа … а при RDP само един поже да е активен.. този пред компютъра или този с дистанционната връзка.

djagi
djagi

RDP е супер скопена услуга с много компромиси, включително и със сигурността. Изобщо няма място за сравнение.