Safari 5.1.9

0
1845

Apple пуснаха нова версия на браузъра си Safari. По популярност той се нарежда веднага зад Internet Explorer и Mozilla Firefox. Той е бърз, стабилен, сигурен, с елегантен интерфейс и много вградени удобни инструменти и екстри. Новата версия на браузъра поддържа и Windows XP/Vista/7.

Safari поддържа всички известни уеб стандарти, разполага с възможност за работа без кеширане на страниците или използване на cookies, възможност за работа с отметки, вграден модул за четене на RSS новини, вграден модул за блокиране на изскачащи прозорци и модул за автоматично попълване на форми.

Safari се базира на ядрото с отворен код WebKit. Според създателите на Safari, това е най-бързият браузър, който в момента съществува. Safari поддържа всички съвременни уеб стандарти, в това число HTML, CSS, JavaScript, SVG и Java. Функцията SnapBack позволява с едно щракване на мишката да се върнете към първоначалната страница, а специални функции позволяват да се работи без Кеш, Cookies и да не се оставят следи от сърфирането в Мрежата. Новият браузър се характеризира с удобна система за работа с отметки, поддръжка на четене на RSS новини и интуитивен потребителски интерфейс. Освен това се блокират изскачащите прозорци, има табове и средство за автоматично попълване на формуляри. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Повече за Safari можете да научите от нашата статия Safari 4 – инсталация и конфигурация.

Официална страница
Изтегли: Safari 5.1.7 за Windows (36.2 MB)
Изтегли: Safari 5.1.7 Lion за Mac OS X (47.0 MB)

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари