Scribus 1.5.5 Final

1
1033

Scribus е софтуер с отворен код насочен за предпечатна подготовка на документи. Целта на екипа, който го разработва, е да направи програма, която да е лесна и удобна, така че да могат и обикновените потребители без много познания да я използват, но същевременно да не губи качества и възможности, които ще търси един професионалист.

Под модерния и приветлив потребителски интерфейс се крият професионални възможности, като работа с CMYK и RGB цветове, пълен контрол върху създаване и импортиране на PDF файлове.

Scribus е мощен редактор за създаване и разпечатване на текстови документи, презентации и т.н. с текст, графики, снимки, таблици (има опция за автоматичното им създаване, подобно на MS Word), фигури (предлага готови форми за вмъкване), бутони, линии и други визуални елементи.

Редакторът е създаден като достойна напълно безплатна (с отворен код) алтернатива на продукти като Adobe PageMaker, QuarkXPress, Adobe InDesign. Scribus представлява DTP програма, която е удачен избор за изготвяне и отпечатване на вестници, брошури, постери, книги и др.

Работи с файлове от следните формати: EPS (Encapsulated PostScript), JPEG (Joint Photographic Experts Group), PNG (Portable Network Graphics), TIFF (Tag Image File Format) и XPM (XpixMap). Scribus все още работи тестово с фотошопския формат PSD и 16-bit TIFF.

Scribus поддържа 25 езика, сред които е и българският. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Официална страница
Изтегли: Scribus 1.5.5 Final за Windows x86 (99.6 MB)
Изтегли: Scribus 1.5.5 Final за Windows x64 (105 MB)
Изтегли: Scribus 1.5.5 Final за Linux (70.4 MB)
Изтегли: Scribus 1.5.5 Final за Mac OS (131 MB)

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари