Synfig 1.5.1

0
1970

Synfig Studio е безплатна кросплатформена програма за създаване на 2D-анимация с кинематографско качество, която може да работи с векторни и растерни изображения.

Synfig Studio изключва необходимостта от създаване на анимация кадър по кадър и може да създава двумерна анимация при ограничени компютърни ресурси.

Synfig Studio може да работи със слоеве и изцяло поддържа рисуването с помощта на таблети, включително и за мобилните устройства, разпознаващи силата на натиск при рисуване.

Synfig Studio добре работи с векторни изображения и по този начин създаденият материал не зависи от резолюцията на екрана. Плавността на анимацията се постига чрез автоматична интерполация за промяна на изображението между ключовите кадри. Точността на цветовете се постига чрез използване на технологията HDRI (High Dynamic-Range Imaging) и изчисления с плаваща запетая.

Програмата разполага с инструмент за създаване на контурна анимация, мощна система за синхронизиране на анимация и звук, автоматизиране движението на динамизни обекти и други. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Промени в Synfig 1.5.1

Официална страница
Изтегли: Synfig 1.5.0 за Windows 32-bit (102 MB)
Изтегли: Synfig 1.5.0 за Windows 64-bit (106 MB)
Изтегли: Synfig 1.5.0 за Linux 32-bit (119 MB)
Изтегли: Synfig 1.5.0 за Linux 64-bit (120 MB)
Изтегли: Synfig 1.5.1 за MacOS (71.2 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари