XviD Codec 1.3.7

0
728

XviD е кодек базиран на MPEG-4 стандарта. Задачата му е да предоставя възможности за декодиране и компресиране на видео сигнал. По-често използваният от DivX кодека при компресиране на филми, което го прави неизменна част от инсталираните кодеци за да нямате проблем с филмите.

Xvid донякъде може да се разглежда като ZIP за видео. Xvid премахва информацията от видеото, която не е важна за човешкото възприятие, за да постигне много висока степен на компресия, като същевременно запазва много добро визуално качество. Като пример: некомпресираното цифрово видео е огромно и заема около 100 GB HD пространство на час при PAL резолюция. Едно и също видео ще изисква само 500 MB на час, когато се компресира с Xvid с високо качество. Така Xvid може да компресира видео в съотношение 200: 1 и повече.

Xvid работи на много платформи и повечето популярни видео плейъри го поддържат. Също така устройства за домашно кино, телевизори или DVD / BD плейъри могат да обработват Xvid видео. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Промени в XviD Codec 1.3.7:

Fix for a regression in initializing the Inter matrix with MPEG Quantization

Официална страница
Изтегли: XviD Codec 1.3.7 (11.3 MB)

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари