fbpx
2.9 C
София

Американските сенатори притискат Джо Байдън да включи и Honor в черния списък

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 14 октомври тази година голяма група американски сенатори изпратиха официално писмо до администрацията на президента на САЩ Джо Байдън. В това писмо китайската компания Honor се описва като организация, която е „ръка на китайското правителство“. В писмото се казва още, че този китайски производител на смартфони има достъп до американски технологии, до които в момента е отказан достъп на неговата компания майка Huawei. Сенаторите настояват по аналогичен начин и брандът Honor да бъде включен в черния списък на САЩ.

Един от сенаторите твърди в същото писмо, че отделянето на Honor от Huawei е дало възможност на Пекин твърде ефикасно да избегне критично важния американски експортен контрол. Да напомним, че през месец ноември 2020 година Huawei продаде своя бюджетен бранд Honor, за да може да му осигури оцеляването.

В писмото до Байдън се твърди, че поради своето бездействие Министерството на търговията рискува да създаде опасен прецедент и да подскаже на всички противници, че САЩ вече няма нито възможности нито сила на волята.

Honor, Министерството на търговията на САЩ и китайското посолство във Вашингтон все още не коментират случилото се. Huawei също отказа да прави каквито и да било коментари, а само посочи предишното си изявление, в което заяви че не притежава и няма да притежава акции на Honor и по никакъв начин няма да участва в управлението на бранда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Bill
Bill
1 месец

Никакви компромиси за жълтата напаст. Америка трябва да защитава демокрацията неотклонно.

анти-тапак
анти-тапак
1 месец

После тръмп бил зле, сената е игеата

Станислав
Станислав
1 месец

Кога ще включим САЩ в черния списък?

асдсд
асдсд
1 месец

А кво ще стане, ако Китай включи краварите в черен списък?

Нови ревюта

Подобни новини