fbpx
4.8 C
София

Бизнесът постепенно се насочва към Windows Phone като предпочитана платформа

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Преди десетилетие мобилните бизнес комуникации бяха доминирани от компании като Research in Motion (сега вече известна просто като BlackBerry) и Microsoft. Комерсиалната привлекателност на iOS и отвореният характер на Android донесоха значителни промени в облика на мобилната индустрия, но според ново проучване бизнесът постепенно се ориентира отново към познатата територия на Windows Phone.

Това твърди компанията CCS Insight, според която компаниите бавно, но сигурно започват да възприемат Windows Phone като предпочитана мобилна платформа в пазар, който е доминират от iOS и Android устройства.

Според нейното проучване, към юни 2014 г. Windows Phone има 18 процента от корпоративния пазар във Великобритания и този дял бързо нараства.

„Целта ни е до средата на 2015 г. да станем най-използваната мобилна платформа в B2B сегмента във Великобритания“, не крие амбициите си шефката на Windows Phone за Острова Лейла Мартин.

Основните причини за интереса на бизнеса към Windows Phone са лесната интеграция към останалите корпоративни системи и ниските цени. CCS Insight прогнозира, че до 2 години Windows Phone ще измести BlackBerry и Android, за да стане втората най-популярна бизнес мобилна операционна система.

„2015-та година ще донесе сериозни размествания в технологичния сектор като цяло“, твърди още изпълнителният директор на CCS Insight Шон Колинс.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Георги Илиев
Георги Илиев (@saentist)
7 години

Te всичките POS и тракинг устройства винаги са си бил на WM

pedro
pedro
7 години

Ау калдата след такава статия трябва да се освещава от поп наново. Богохулство, да не се възхвалява Андроид и да не се принизява WP.

Нови ревюта

Подобни новини