Бизнесът постепенно се насочва към Windows Phone като предпочитана платформа

2
16

Преди десетилетие мобилните бизнес комуникации бяха доминирани от компании като Research in Motion (сега вече известна просто като BlackBerry) и Microsoft. Комерсиалната привлекателност на iOS и отвореният характер на Android донесоха значителни промени в облика на мобилната индустрия, но според ново проучване бизнесът постепенно се ориентира отново към познатата територия на Windows Phone.

Това твърди компанията CCS Insight, според която компаниите бавно, но сигурно започват да възприемат Windows Phone като предпочитана мобилна платформа в пазар, който е доминират от iOS и Android устройства.

Според нейното проучване, към юни 2014 г. Windows Phone има 18 процента от корпоративния пазар във Великобритания и този дял бързо нараства.

„Целта ни е до средата на 2015 г. да станем най-използваната мобилна платформа в B2B сегмента във Великобритания“, не крие амбициите си шефката на Windows Phone за Острова Лейла Мартин.

Основните причини за интереса на бизнеса към Windows Phone са лесната интеграция към останалите корпоративни системи и ниските цени. CCS Insight прогнозира, че до 2 години Windows Phone ще измести BlackBerry и Android, за да стане втората най-популярна бизнес мобилна операционна система.

„2015-та година ще донесе сериозни размествания в технологичния сектор като цяло“, твърди още изпълнителният директор на CCS Insight Шон Колинс.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

Ау калдата след такава статия трябва да се освещава от поп наново. Богохулство, да не се възхвалява Андроид и да не се принизява WP.

Георги Илиев

Te всичките POS и тракинг устройства винаги са си бил на WM