В Xcode се споменава за „големи“ iPhone и iPad

0
22
Apple пусна обновена версия на Xcode, който се използва за създаване на приложения за iOS. Както обикновено не минава без изненади – студиото Unreal Mojo любезно ни предостави екранни снимки на Xcode, където установяваме, че се споменават iPhone и iPad с по-големи екрани.

В Xcode устройствата се споменават като „Resizable iPhone“ и „Resizable iPad“, което ясно показва, че е възможно съществуването на смартфони и таблети на Apple с нестандартни дисплеи. Най-вероятно, това е 4,7-инчовия и 5.5-инчовия iPhone и 12-инчовия iPad Pro, за който се говореше през последните няколко месеца.

За целесъобразността на увеличението на екрана в iPhone или iPad може да се спори доста дълго време, но няма съмнение, че в жестоката конкуренция Apple рано или късно трябва да предприеме тази стъпка. От друга страна, увеличението на екрана в iPhone е много по-логично, отколкото подобно действие за iPad.

Напълно възможно е от Купертино да са го направили нарочно за удобството на разработчиците, тъй като впоследствие ще им се наложи да създават приложения за нестандартни екрани. Към момента на писане на статията, тези пунктове в Xcode все още присъстваха.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за