Доставчик на Apple може да похарчи 7 млрд. долара, за да прави iPhone дисплеи в САЩ

1
34

Apple може да сбъдне един от предизборните девизи на Доналд Тръмп, ако плановете на Foxconn за отваряне на завод в Съединените щати се сбъднат.

Компанията, която е ключов доставчик на компоненти за iPhone, обмисля да създаде завод за дисплеи в страната, потвърди изпълнителният директор Тери Гоу. Според Reuters, стойността на инвестицията може да надхвърли 7 милиарда долара, което ще даде доста сериозно рамо на и без това силната американска технологична икономика.

Голямата част от техническата работа ще бъде свършена от Sharp, която Foxconn закупи през миналата година за 6.2 милиарда долара. Именно от Sharp се очаква да дойдат новите OLED дисплеи, които Apple в някакъв момент ще използва за телефоните си. В момента гигантът ползва традиционните LCD дисплеи, но се очаква, че още от тази година ще видим по-добрите и ефикасни OLED панели, каквито конкуренти като Samsung вече ползват.

„Ако нашите ключови клиенти настояват да имаме производство в Съединените щати, как е възможно да им откажем?“, възкликва президентът на Sharp Тай Йенг-ву.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари