Европейците съвсем не са доволни от цените на новите модели iPhone

17
3581

Жителите на редица европейски държави не са доволни от цените на новите iPhone XS и XS Max. Корпорацията Apple може би не вниква в детайлите на валутните курсове и е поставила цени с еднакви цифри. Например, 999 долара, 999 евро, 999 паунда за един и същ смартфон.

Много хора пресметнаха, че ще им излезе по-евтино да летят от Европа в САЩ, да купят така желания iPhone и да се върнат обратно. Засега новите телефони на Apple излизат най-скъпо в Унгария. Там iPhone XS Max с 512 GB флаш диск струва 1689 евро, което превърнато в американска валута излиза 2064 долара. Това са $615 повече, отколкото е цената на смартфона в САЩ.

Естествено, редица потребители започнаха да се вглеждат в смартфоните на конкурентите с по-гъвкава ценова политика. Така например, Samsung Galaxy Note 9 във Великобритания струва цели два пъти по-евтино от iPhone XS Max с гаранцията AppleCare+ – 700 паунда вместо 1449 паунда.

В Европа и преди цените на iPhone бяха по-високи в сравнение с другите цени.

Но стратегията на Apple да продава по-скъпи смартфони на фона на намаляващото търсене очевидно е успешна. Именно това даде възможност на корпорацията от Купертино да прехвърли $1 трилион пазарна капитализация.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
5 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
17 Автори на коментарите
Даниелpix3lАйфон, Айпад,АйсиктирГеоргиМурджо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хой Бай
Хой Бай

Ниски ми се гледат бате, много хевтини тези ХаЙфоньове бре, нема купим..

Александър
Александър

Note 9 си остава най-добър. Доволен съм 😁

Даниел
Даниел

Note 8 също

Мeтоди Даmяноf
Мeтоди Даmяноf

Докато робувате на уродите от сащ.. и се поддавате на облъчването, че сащ е нещо добро, така ще е! сащ е агресор и води хибридна война срещу човечеството!

Природа
Природа

Папагалите никога няма да свършат.

Тони
Тони

Никога повече смартфон, който не е китайски!

аз и тя
аз и тя

#Xiaomi: „Няма технология, която да оправдае #смартфони по-скъпи от $699“

Бахти
Бахти

Има – АЛЧНОСТТА на една самозабравила се компания, ама ХАК да им е на оФцете, тази година 3000 лв., следващата 4-5000 лв.!

(*)
(*)

Проблем няма, нормални цени. За тези, които могат да си позволят. Другите си купуваме китайски (почти) аналози, с андроид, на 1/4 цена.

Национал-Капитализъм 4.0
Национал-Капитализъм 4.0

Тръмп е прав за митата, но кой да го слуша, китайско-болшевишките отрепки, които в момента изкупуват ЕС и я ползват като бухалка срещу вече освободилата се от жидско иго Америка, действат на макс. Очаквайте нови мита от нашите евро-болшевишки управници, които ще увеличат цената на стоките от САЩ още повече. Това е жив обир.

Q4OS
Q4OS

Никой никого не кара на сила в крайна сметка.Идиоти,които теглят заеми за сватба или телефон винаги ще има!

Пенчо
Пенчо

Най смешното е че андроид телефон за 300-400лв има повече функции от тоя боклук и работи по бързо.

Будилник
Будилник

Наркотици ли ползваш?

Георги
Георги

Значи искаш да кажеш, че са още по-бързи от Ноут 9 понеже айфон 10 с iOS 12 го бие 😄😄 Евала спирам да давам пари за примиъм телефони кажи откъде да си купя тези уникални китайски машини 😁😁

pix3l
pix3l

Как от къде… от AliExpress. 😀