Ерик Шмид: Google не купи Motorola заради патенти

0
34

Председателят на Борда на директорите на Google Ерик Шмид опроверга експертите, които твърдяха, че причината за закупуването на Motorola Mobility от Google е главно желанието на интернет гиганта да влезе във владение на интелектуалната собственост, принадлежаща на компанията. Както е известно, Motorola притежава 17 000 регистрирани патенти и още 7 500 патентни заявки, очакващи одобрение от Службата по патенти и търговски марки (USPTO).

„Причината съвсем не бяха патентите. Екипът на Motorola създава прекрасни продукти“, заяви Шмид заяви в интервю с Марк Бениоф – основател и ръководител на Salesforce.com.

По данни на ресурса Wall Street Journal, един от пламенните поддръжници на придобиването е бил вицепрезидентът на Google Анди Рубин, който вероятно по-късно ще се заеме и с мобилното направление.

В този случай покупката на Motorola Mobility и намерението за развиване на производството на мобилни устройства изглежда като признание за правотата на бившия главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс, който нееднократно е заявявал, че да се залага на интегриран дизайн на хардуера и софтуера е много по-ефективно от работата над „фрагментирана“ платформа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за