Интересът на европейците към Lumia 800 е доста слаб

1
41

Смартфонът Lumia 800 вече е наличен по европейските пазари от няколко седмици, но интересът на потребителите към него, меко казано, не е висок. Това показва специално проучване, което е изнесено от информационната агенция Ройтерс и цитирано от Neo Win.

Само 2.2% от анкетираните хора, които имат намерение да си вземат нов смартфон, са проявили някакъв интерес към Lumia 800. Телефонът е базиран на операционната система Windows Phone и финландският мобилен гигант Nokia му възлага големи надежди.

Социологическото проучване е проведено от компанията Exane BNP Paribas и в него са се включили 1 300 души. Те са анкетирани в пет страни от Европа, където моделът Lumia 800 вече се продава. 456 души са потвърдили, че планират да си купят смартфон до един месец.

Интересът към Windows Phone флагмана на Nokia е много по-малък от този към бестселърите iPhone 4S на Apple и Galaxy S II на Samsung. Финландците отчаяно имат нужда да заздравят позициите си в областта на смартфоните, но към момента няма скорошни изгледи това да се случи. За съжаление от проучването не са изнесени данни към кои други телефони са проявили интерес анкетираните.

По всяка вероятност Nokia няма да разкрие какви са продажбите на Lumia преди да публикува официалните отчети за финансовите си резултати през последната четвъртина от тази година. Това ще стане по някое време през януари и тогава ще разберем със сигурност какво е положението с Lumia 800.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари