4.2 C
София

Информацията на 1174 нюйоркчани е изтекла от приложението Citi Bike

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Приложението за велосипедисти в Ню Йорк – Citi Bike, случайно е оставило информацията на 1174 от потребителите си да стане достояние на всеки, който я пожелае. Това съобщи по-рано днес авторитетното издание Wall Street Journal.

Данните на потребителите (в това число имена, контакти, номера на кредитни карти, кодове за защита, пароли и рождени дати) са станали достъпни в интернет заради пропуск в сигурността на приложението. Инцидентът се е случил на 15 април, но компанията е споделила това на потребителите си чак на 19 юли. Според последни сведения пропускът е бил моментално отстранен.

Компанията побърза да допълни, че вече е започнала разследване дали всичко това не е било умишлена хакерска атака, но за момента нищо не подсказва умишлено нахлуване в системите на Citi Bike.

Самото приложение представлява апликация за велосипедистите в Ню Йорк, което освен че им позволява да споделят постоянно къде се намират с колелото си, както и всичко свързано с любимото им колоездене, им дава възможността и срещу годишната такса от 95$ да вземат на заем велосипеди от няколко конкретни места в града по всяко време на денонощието.

Още с премиерата си през май приложението бързо събра над 16 000 потребители, а според статистиката към днешна дата броят на използващите приложението е нараснал до 61 000 души.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини