Китайските производители на смартфони изведоха формулата за цените: 5G+500

3
1214

Производителите на мобилна електроника от Китай пресметнаха, колко по-скъпи ще бъдат телефоните с поддръжката на мобилните мрежи от пето поколение. Според DigiTimes, увеличението на цените на 5G телефоните трябва да бъде приемливо за потребителите и да осигури необходимите доходи на производителите.

Според тези анализи и прогнози, себестойността на бъдещите 5G смартфони ще бъде с около $74-$80 по-висока в сравнение със сега съществуващите 4G модели. Това е с 500 китайски юана повече и аналитиците побързаха да обявят новата формула за определяне на цената: „5G+500“. В тази сума са включени $50 за 5G модемите и процесорите. Останалите $30 ще бъдат изразходвани за антени, платки и други подобни.

Цената на първата вълна 5G смартфони трябва да включва и 20-те процента печалба, която трябва да бъде добавена към тяхната себестойност. Производителите считат, че тази формула показва цената, която ще им позволи да запазят ръста на продажбите, и която ще е приемлива за потребителите.

Най-бурното развитие на 5G мобилните устройства и онлайн услугите за тях се очаква да стане именно тази година. Големите производители на чипове, включително Qualcomm, MediaTek, Intel, HiSilicon Technologies, Samsung Electronics и Unigroup Spreadtrum & RDA вече обявиха своите 5G решения за първата половина на 2019 година. Qualcomm, MediaTek и Intel вече представиха свои 5G чипове през втората половина на 2018 година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
яхануVal De Zeer Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Val De Zeer
Val De Zeer

Трябва да е 4G+500… Така показана формулата е грешна, ако за база се смята цената на 4G

яхану
яхану

Правилната формула е, не цената на 5G модула + съпътстващите го части (А), а цената на (А) – цената на 4G модула + съпътстващите го части! 😉

яхану
яхану

С получената стойност трябва да поскъпнат телефоните заради 5G модула.