Модулният смартфон на Doogee ще има радиостанция и нощно виждане

2
1002

Китайската компания Doogee стартира в Kickstarter нова кампания за събиране на финансови средства за новия бюджетен смартфон S90. Телефонът е водоустойчив, издържа на вибрации и удари и най-главното, той е модулен.

Корпусът на мобилното устройства има защита от клас IP68/IP69K. Това означава, че той е устойчив на прах и може да бъде потапян във вода на дълбочина 1,5 метра в продължение на две седмици. Телефонът може да работи при температура на околната среда от -30 °C до 80 °C. Покриват се спецификацията и на военния стандарт 810G, което означава, че смартфонът издържа на плесени, опасни газове, силни вибрации и балистичен удар. Устройството тежи 300 грама.

Дисплеят на смартфона е с резолюция 2246х1080 пиксела, защитен със закаленото стъкло Gorilla Glass 4. Батерията е с капацитет 5050 mAh, достатъчен за два дни непрекъсната работа. Използва се SoC MediaTek Helio 60 с възможности като Snapdragon 660, с хардуерна поддръжка на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект. Налични са 6 GB оперативна памет, 128 GB флаш-диск и слот за microSD карти до 256 GB. Устройството работи под управлението на операционната система Android 8.1.

Основната камера е двойна, с резолюция 16+8 МР, а редната използва оптичен модул на Sony с резолюция 8 МР. Има NFC чип за безжични разплащания и безжично зареждане.

Предлагат се най-разнообразни модули. По-интересните са захранващият модул с 5000 mAh батерия и модула за радиостанция, осигуряващ връзка на разстояние до 10 км на честоти 400-480 MHz. Радиостанцията е удобна, когато липсва мобилна връзка.

Цената приятно изненадва. Първите, инвестирали в Doogee S90  получават смартфона за $299, а за $399 се добавят и двата модула.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мар
Мар

Опитът ми с Doogee е изключително отрицателен. Купих си преди две години DG700 и Т5S. Първият и до сега има проблеми със самоизключване и прегряване, вторият го върнах след 6 месеца, след като се брикна без никава причина. Нейсе – от DX ми го смениха с доплащане до T5, но той пък ми дойде с вируси в Андроида – който не е имал, той не знае какви поразии настават (телефонът става неизползваем, дори рестартирането му е проблем когато банери заемат целия екран и е невъзможно да се затворят; консумацията на батерията и потреблението на интернет стават главозамайващи). За здравината и… Виж още »

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Като разширят гамата на модулите – примерно кафемашина или пералня ще си взема и аз ?. Интересно❔, защо не се поучат от опита на „LG“ … ?