Новият фърмуер MIUI 10 значително подобрява качеството на снимките в смартфоните на Xiaomi

9
2146

Китайската корпорация Xiaomi представи новия фърмуер за своите смартфони, който значително повишава качеството на снимките, направени с помощта на фирменото приложение Camera, което по подразбиране е вградено във във всички модели на компанията. Обновяването е засегнало и интерфейса, а в режима на фотографиране се е появил режимът Night Scene Mode, при задействането на който телефонът може да снима на практика при пълна тъмнина. Снимките са много добри, дори и при изключително слаба осветеност на сцената.

Новият фърмуер MIUI 10 със значително повишаване качеството на снимките още сега може да бъде изтеглен и инсталиран в смартфоните Redmi Note 7, Mi 8 Lite, Mi 8 SE, Mi 8, Mi 8 EE, Mi 8 Pro, Mi Mix 2S, Mi Mix 3 и Pocophone F1. Съвсем скоро същата функция ще получат и всички останали смартфони на Xiaomi с двойна камера. Разработчиците на компанията не публикуваха списъка с телефоните, които ще поддържат Night Scene Mode, но това със сигурност ще бъдат всички мобилни телефони, излезли през 2018 година.

При използването на новия режим снимките са ярки и с верни цветове, като шумовете са намалени до минимум. Подобен алгоритъм първи реализираха специалистите на Google. Това е режимът Night Scene Mode за Pixel 3 и Pixel 3 XL, който после започна да се използва и от другите производители на мобилни устройства, включително Xiaomi.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Борис
Борис

Остава и на таблетите да я ъпдейтнат?

Борисов
Борисов

Имаше нужда от подобрение на камерата, примерно в моя ми8. Аз ползвах портнатата от пиксел. Благодаря за инфото.

Иво
Иво

Ха ха открити десете разлики. Двете снимки са правени по различно време. Вище колата

Венци
Венци

Ти за 10 секунди ли си ..

Атанас
Атанас

„Вище“ – лапе, залягай над учебниците, неграмотник…

pi4a7a
pi4a7a

Това го има от 3-4 месеца насам…

Георги
Георги

Mоя Mi 8 Lite e ъпдейтнат до MUI 10.2,но не намирам тази опция.

Георги
Георги

Оказа се,че за сега го има само в китайската версия на MIUI 10.

Дарин
Дарин

Интересно ще го добавят ли и за моделите си в Anroid One програмата, а също как ли ще работи режима при модели без оптична стабилизация…