Новият фърмуер MIUI 10 срива някои смартфони на Xiaomi

31
2938

Неотдавна Xiaomi представи финалната глобална версия на своя фирмен потребителски интерфейс MIUI 10. Оказа се, че фирмената среда създава проблеми.

Преди няколко дни излезе финалната версия на MIUI 10, базирана на операционната система Android Pie, за флагманския смартфон Pocophone F1. В този фърмуер са вградени всички необходими онлайн услуги на Google, както и много езици за интерфейса. Но потребителите започнаха масово да се оплакват от три основни проблема в новия фърмуер.

Така например, в новата MIUI 10 има неприятен бъг, заради който не се скрива прореза на екрана. По този начин, достъпното пространство намалява, а това обърква игрите и не може да се играе. Друг сериозен проблем е осезателно намалялото време на автономна работа. Навярно алгоритмите все още не са напълно оптимизирани и мобилното устройство се разрежда след 5-6 часа, след като е било 100% заредено.

Освен това, от време на време смартфонът престава да реагира на докосванията и през това време не могат да се провеждат телефонни разговори, Това е и основният проблем, от който се оплакват почти всички потребители, инсталирали MIUI 10. Очаква се съвсем скоро да излезе съответния пач и забелязаните бъгове да бъдат оправени.

31
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
24 Коментари
7 Отговори на коментарите
29 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
г-н 100янов
г-н 100янов

Потвърждавам замръзване на дисплея.
MI 8 6/64 black

Димитър
Димитър

От всичко до тук и тестването на Xiaomi ml a2 lite, оставам с впечатлението, че тази фирма има големи амбиции за печалби и почти никакъв сериозен опит в софтуера.

Satyr73
Satyr73

Те в нищо нямат опит тия… вчера започнаха и наводниха пазара… само за балъци да ги паза руват.. марката на бедния човечец…

Иво
Иво

„вчера започнаха“
Явно е, че не си запознат с историята на „тия“. Поне едно wiki погледни – поне да не те е срам.

Весо
Весо

Относно коментара на „Димитър“:Всъщност фирмата е известна с най-ниските печалби на бройка телефон, което е една от причините да са евтини. А относно софтуеъра им-имайте малко търпение, ще бъде коригирано всичко което е бъг и &или грешка. Тази фирма и нейният софтуеър беше известен преди да започнат да правят сматрфони. И са много добри в това отношение. Просто MIUI 10 е все още нов и се иска малко време да се изглади, така да се каже

ddhh
ddhh

Съгласн съм. Xiaomi до скоро бяха известни предимно със софтуера. Телефони правят отскоро, но с тях силно повлияха глобалния пазар в средния и ниския клас. Именно те принудиха Samsung да започне да се изтегля от тези сегменти и да се концентрира върху по-скъпите решения. Ако не се лъжа за 2017 бяха на 3-то или 4-то място в света по продажби на смартфони

Димитър
Димитър

Да и това ме впечатли , и подлъгани да си взема тази марка телефон. Но той не работи адекватно. Имам усещането, че в бързината да пускат нови модели, не тестват и изглаждат нещата.

ави67
ави67

Ня
мям такова впечатление от марката Ксиаоми! Притежавам моделът на фирмата – Ми Макс 2, близо година вече и съм супер много доволен. Работи перфектно, а го натоварвам зверски ежедневно: всеки ден работи по 10-12 часа, като това влючва 1-2 часа фейс и сърфиране през браузъра, 2-3 часа ютуб, 1-2 часа филми, 1 час музика и около 2-3 часа четене на книга и игри. И всичко това с един заряд на батерията (5 300). Никакви проблеми – нито софтуерно, нито хардуерно!

Sarge
Sarge

Redmi Note 5 4/64 (без прорез) андроид 8.1 и MIUI 10, никакви проблеми.

Satyr73
Satyr73

Китайска му работа?

Ибн ебн Ал Хамил
Ибн ебн Ал Хамил

Xiaomi Mi MAX Prime с MIUI 10 повече от месец и никакви бъгове. По добре който не ползва MIUI 10 да не дава безмислени коментари… Satyr73 да си … таковаш Айфоня в таковата…

Redmi Note 5 plus
Redmi Note 5 plus

Аман от разбирачи! Ръчкайте си Гнусмасите и отгризляците и не се занимавайте с „телефоните за бедни“. Като немате елементарен поглед върху нещата, по-добре си трайте!

nick
nick

xiaomi redmi note 4
след ъпдейта машината започна да иска парола през неопределено време.
Изключително неприятно, защото телефонът междувременно НЕ Е АКТИВЕН.
нямаш връзка, и не знаеш за това!

Християн
Християн

Redmi Note 5 с 3 ГБ рам и андроид 8.1 се обнови още в самото начало до MIUI 10, но няма никакъв проблем.

Jorry77
Jorry77

Mi5s plus… без проблеми вече месец.