fbpx
-0.5 C
София

Освен Wing, LG ще представи и друг смартфон с необичаен дисплей

Най-четени

С предварително записана виртуална презентация днес, LG представи нов 5G телефон с въртящ се дисплей, известен като LG Wing. Представянето продължи около 45 минути, през които южнокорейската компания разкри подробностите за начинанието си Explorer Project, което обещава да донесе нови форм – фактори и конструкция на пазара на смартфони.

В самия край на презентацията, LG привлече вниманието с възможен телефон с разширяващ се дисплей. Анимираният слайд за него, беше показан на екран само за няколко секунди, но включваше затъмнен профил на телефон, който има издължена долна част. След това анимацията завърши с изображение на издължен смартфон в цялостен размер, чийто дисплей се включва. Можете да гледате представянето тук, като мистериозният смартфон беше загатнат в последните 13 секунди от презентацията.

LG не отговори веднага на искането за коментар отправено от популярния технологичен портал CNET. Но фактът, че компанията се заиграва с идеята за смартфон с разширяващ се дисплей, не е изненадващ. Дори преди LG Wing, компанията не е непозната със своите експерименти и виртуозни дизайни. През 2016 г. LG пусна модулния LG G5, който позволяваше на потребителите да сменят основни хардуерни компоненти, като батерията и други аксесоари. Някои потребители и анализатори тогава спекулираха, че вероятно това е бъдещето на смартфоните – един ден всички устройства ще са почти еднакви и модулни, а всеки ще инсталира в тях компонентите, от които има нужда, срещу съответната цена. Преди това, през 2014 г. компанията представи G Flex, 6-инчов телефон с контурен дисплей. И двата телефона не бяха от най-продаваните на пазара и LG бързо преустанови производството им и през следващите години се насочи към по-традиционни модели устройства, докато не дойде 2019 г., когато компанията отново прояви смелост, макар и в по-конвенционално ниво, с LG G8 ThinQ, който имаше версия с два скачени дисплея.

Засега не е ясно как точно ще работи този смартфон с разширяващ се дисплей, но може би ще е подобен на сгъваемия OLED телевизор на LG, който има гъвкав дисплей, който се навива в долната част на стойката, когато не се използва. Или може би ще бъде нещо много по-просто и телефонът ще включва два дисплея, единият от които ще обгръща изцяло другия отвън.

Каквото и да е решението, новият дизайн остава завладяващ и мистериозен. Той би могъл да отвори много възможности за подобряване на комфорта и преносимостта на телефоните с голям екран, които са страхотни за гледане на съдържание, но по-тежки и обемисти за носене и използване с една ръка. И отново, LG не публикува никаква информация за тази своя закачка, така че може да става дума и за модел, който ще се появи на пазара години по-късно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини