15.4 C
София

Още смартфони на LG получават функцията Knock Code

Най-четени

LG G2 дебютира миналата година, представяйки за първи път нова функция разработена от корейската компания на име Knock Code. Функцията е проста, но според повечето потребители на телефони с тъчскрийн и гениална – тя позволява отключване и заключване на екрана, както и отваряне на различни приложения с помощта на различни комбинации (от там и думата „code“) от почуквания с пръст по екрана.

В края на декември LG обявиха, че с функцията ще се сдобият всичките им телефони от линията L Series II. Днес, обаче, стана ясно, че и новите им модели – представени по време на Мобилния световен конгрес – ще получат Knock Code през следващите няколко месеца. Напомняме, че това бяха G Pro 2, G2 mini и моделите от линиите F и L III.

Южнокорейската компания ще започне с обновяването на по-старите си модели LG G2 и G Flex в някои държави, а след това постепенно ще предоставят функцията и на собствениците на гореспоменатите телефони.

Решението да адаптират технологията към новите си модели телефони е напълно разбираемо. Нещо повече, LG са провели специални проучвания по въпроса, които са показали, че повече от 50% от участвалите в него посочват Knock Code за най-желаната функция на G Pro 2.

Компанията твърди, че технологията им не просто спестява време, но и е по-сигурен метод за отключване на телефоните от традиционните пароли или комбинации от числа. KnockCode  разделя екрана на четири „невидими“ квадранта, като върху всеки от тях може да се почука последователно от два до осем пъти. На практика, това означава, че комбинациите за отключване на телефона са около 80 хиляди на брой.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини