Потребителите разочаровани от картографската услуга в iOS 6

2
59

В сряда Apple стартира обновлението на софтуера в своите устройства с версия 6 на мобилната операционна система iOS. Като едно от най-големите разочарования в нея потребителите определят сменената картографска услуга. Още през юни компанията на Тим Кук обяви, че спира да ползва Google Maps по подразбиране и разработва собствена система за навигация, съобщи Mashable.

С пускането на iOS 6 стана ясно, че Apple може би са поизбързали и са били шута на Google Maps прекалено рано. Потребителите се оплакват от множество грешки като разменени места на градове и села, забулени в облаци сателитни снимки, липсващи забележителности като стадиони и големи учебни заведения, а един музей пък бил разположен точно в средата на река.

Apple побързаха да излязат с изявление по повод на множеството грешки. Там се отбелязва, че приложението Apple Maps тепърва ще се усъвършенства и компанията има още много работа по него. Това е услуга, използваща база данни с отдалечен достъп и колкото повече хора я употребяват, толкова по-точна щяла да става тя.

В приложението има бутон за сигнализиране, чрез който всеки може да съобщава, ако открие някакви нередности. На него е базирана и основната защитна теза на Apple. Това обаче не променя факта, че една от най-важните функции в iOS е компрометирана в голяма степен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари