Представянето на iPhone 12 може сериозно да закъснее

6
342

Водещата серия смартфони на Apple през 2020 г. (вероятно iPhone 12) може да забавят производството си с около месец поради влиянието на коронавирусната епидемия върху производството и търсенето на потребителите, според The Wall Street Journal.

Въпреки че това не означава непременно забавяне на датата на излизане на смартфоните от серията iPhone 12, но е силно вероятно влиянието върху производствената линия и мрежата на доставчиците и тежкия удар върху азиатската икономика да доведат до по-късен старт. Предварителен теч на информация вече предполагаше забавяне, но тогава споменатата причина беше на доста по-начално ниво от етапа на разработка – забавените процедури по одобрение от FCC и получаване на необходимите разрешения и сертификати. Едва през средата на март фабриките на Foxconn, които произвеждат продуктите на Apple, оповестиха, че излизането на новите модели може да се забави поради намаления производствен обем на съоръженията.

Но според анализаторите, главната причина Apple да забави допълнително производството е поради намаленото глобално потребителско пазарно търсене – това означава, че ще се продават по-малко телефонни, тъй като милиони души по света в момента са изгубили работата си или са принудени да влязат в принудителен отпуск, а продажбите на смартфони и като цяло всякаква електроника преживяват тежък удар. Според доклад от март Apple вече е била загрижена по този въпрос. Ако това е вярно, това може да означава, че технологичният гигант целенасочено ще изтласка производството на своите модели iPhone 12, за които се очаква да бъдат първите смартфони на Apple с поддръжка на 5G, за да отговори на ограниченото търсене.

Четири модела iPhone 12 и iPhone SE 2020

Като се има предвид, че течовете предполагат, че тази година ще видим още четири модела iPhone 12 от Apple, сред които и ще има модел с поддръжка на 5G, след обновената версия на iPhone SE 2020, която вече излезе на пазара, определено толкова широка номенклатура или засилено производство биха били неадекватни на фона на икономическите последици и трудности, които обществото ни в момента преживява заради избухналата COVID-19 пандемия. Определено е доста добър ход от страна на Apple да представи своя бюджетен iPhone SE 2020, който изглежда доста адекватен със своята текуща цена от 399 долара, но определено има защо да се съмняваме, че едни скъпи флагмани, съответстващи на непрекъснато нарастващите агресивни ценови политики на Apple, биха затруднили значително продажбите.

Новината непременно ще се отрази притеснително и на акционерите на компанията предвид и без друго затруднените икономически условия. Към момента една акция на Apple се търгува на борсата на цена между 260 и 280 щатски долара, като през март беше един от най-големите падове в цената на акциите. 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари