Притежателите на смартфони Samsung Galaxy Nexus с петиция към Google

0
84


След като миналата седмица стана ясно, че собствениците на смартфони Samsung Galaxy Nexus няма да имат възможността да използват операционната система Android 4.4 KitKat на своите устройства, това изглежда е разстроило голяма част от тях. Притеснените потребители дори са започнали специална онлайн петиция, в която призовават Google да пусне ъпдейт с новата версия на популярната операционна система и за техните устройства.

Основател на кампанията е Макс Дъкуитз, а мястото, в което се провежда тя, е небезизвестният сайт Change.оrg. Очевидно обаче Дъкуитз не е единственият, който е останал разочарован от решението на Google да не пуска Android 4.4 KitKat за Samsung Galaxy Nexus. Още 14 хиляди души са подкрепили подписката в интернет. Адресат на петицията е вицепрезидентът на Google и шеф на отдела за Android Съндар Пишай.

Миналата седмица Google заяви, че не смята да пуска ъпдейт за операционната система на вече двугодишния Galaxy Nexus, защото устройството попада извън 18-те месеца, в които американския технологичен гигант е задължен да поддържа смартфоните, които предлага. Редица издания обаче вярват, че проблемът в случая не е, че Galaxy Nexus излиза извън определен времеви период, а в части от устройството, които не са способни да поддържат новата версия Android.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари