Продажбите на руския смартфон TaigaPhone трябва да започнат тази есен

1
74

Серийното производство на руския смартфон “Тайгафон” с висока степен на информационна защита трябва да започне това лято. Новият смартфон е проектиран от дружеството с ограничена отговорност “Тайга систем“, 99% от което е собственост на компанията InfoWatch, оглавявана от бившата съпруга на Евгений Касперси. Защитният софтуер на устройството е на InfoWatch.

 

Наталия Касперская поясни, че “TaigaPhone е на последния етап преди излизането на пазара. През следващите 2-3 месеца, в края на лятото и началото на есента възнамеряваме да представим първата партида. Тя няма да бъде голяма и от нея очакваме да получим обратна връзка от страна на потребителите, след което ще изпълняваме препоръките и пожеланията”.

TaigaPhone ще се произвежда в китайските заводи. Смартфонът работи със сериозно модифицирана версия на операционната система Android, която се нарича Taiga. Главна особеност на устройството е, че ще бъде изцяло защитено от външни кибератаки и заплахи, от прихващането на трафика и изтичането на данни.

Няма данни за хардуера на TaigaPhone, но Касперская уточни, че това не е готово решение, а създадено изцяло от “Тайга систем” устройство със собствен дизайн, хардуер и собствени електронни схеми.

Тайгафон е предназначен изключително за корпоративните потребители и няма да се конкурира с YotaPhone или някой друг.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Продажбите на руския смартфон TaigaPhone трябва да започнат тази есен"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка