Продажбите на руския смартфон TaigaPhone трябва да започнат тази есен

1
81

Серийното производство на руския смартфон „Тайгафон“ с висока степен на информационна защита трябва да започне това лято. Новият смартфон е проектиран от дружеството с ограничена отговорност „Тайга систем„, 99% от което е собственост на компанията InfoWatch, оглавявана от бившата съпруга на Евгений Касперси. Защитният софтуер на устройството е на InfoWatch.

 

Наталия Касперская поясни, че „TaigaPhone е на последния етап преди излизането на пазара. През следващите 2-3 месеца, в края на лятото и началото на есента възнамеряваме да представим първата партида. Тя няма да бъде голяма и от нея очакваме да получим обратна връзка от страна на потребителите, след което ще изпълняваме препоръките и пожеланията“.

TaigaPhone ще се произвежда в китайските заводи. Смартфонът работи със сериозно модифицирана версия на операционната система Android, която се нарича Taiga. Главна особеност на устройството е, че ще бъде изцяло защитено от външни кибератаки и заплахи, от прихващането на трафика и изтичането на данни.

Няма данни за хардуера на TaigaPhone, но Касперская уточни, че това не е готово решение, а създадено изцяло от „Тайга систем“ устройство със собствен дизайн, хардуер и собствени електронни схеми.

 

Тайгафон е предназначен изключително за корпоративните потребители и няма да се конкурира с YotaPhone или някой друг.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Продажбите на руския смартфон TaigaPhone трябва да започнат тази есен"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stoyanps
stoyanps

Доколкото разбирам, този смартфон ще се опита да заеме нишата, която доскоро заемаше BlackBerry.