Ресторант в Израел предлага 50% отстъпка от крайната сметка ако изключите телефона си

0
57


В днешно време телефоните са неизбежна част от живота на почти всеки от нас. Често те намират място дори на места, където по принцип не би трябвало да ги има. Пример за това са семейните вечери или дори вечерите в ресторант, където все по-често вече на масата освен ястията могат да бъдат намерени и най-различни смартфони.

Ресторант в Израел обаче е измислил как да се пребори с това. Вместо да забранява употребата на телефони по време на вечеря, заведението дава 50% отстъпка на всеки клиент, който изключи мобилното си устройство.

Ресторантът се намира в малко село близо до Йерусалим, а собственикът му – Ялдат Ибрахим, обяснява, че е решил да стори нещото подобно, защото му е „писнало да гледа млади влюбени, които си мълчат по време на вечеря“. Ибрахим дори разказва, че един път е бил помолен да стопли отново храната, защото единият вечерящ се е заплеснал в смартфона си и е забравил да яде.

„Технологиите са нещо чудесно, но когато ядеш, особено ако си със семейството или любимия човек, не са удачни. Всеки телефон може да почака час и половина, а вие спокойно да се насладите на храната и компанията си“ обяснява Ибрахим пред Associated Press.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари