fbpx
8.8 C
София

Ръководителят на мобилното подразделение на Samsung посети два пъти САЩ, за да поиска още чипове

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Според изданието The ​​Elec, ръководителят на Samsung Mobile TM Roh е пътувал до САЩ два пъти тази година, за да се срещне с големите производители на цифрови компоненти и да договори допълнителни доставки на чипове, необходими за производството на смартфони.

Roh е помолил основните си партньори да изпратят повече чипове на Samsung, но източниците поясниха, че му е било отказано. Той е направил първото си пътуване през март, а второто – през юли тази година. Доставчикът на чипове, чието име източниците не посочват, е отговорил на президента на Samsung, че би искал да увеличи доставките на чипове, но не може да го направи в настоящата среда. По време на пътуването си през юли, Roh е бил придружен от вицепрезидента на Samsung Mobile, който е наблюдавал доставките на компоненти. Ръководителят на мобилното подразделение на Samsung също е направил ‘остра забележка’ към старшия вицепрезидент, отговарящ за закупуването на компоненти, потвърждават източниците. Говорител на Samsung е заявил, че пътуванията не са напълно неуспешни и са довели до факта, че Samsung е успял да генерира определено количество продажби. Неспособността на Роh да осигури необходимата доставка на чипове обаче показва сериозността на глобалния недостиг на чипове.

Недостигът на полупроводници през третото тримесечие се отрази негативно върху производството на смартфони. Очаква се това състояние на нещата да продължи и през четвъртото тримесечие. Провалът на Roh също е показателен за отслабената покупателна способност на Samsung в глобалната верига на доставките, твърдят източниците. Големите клиенти като Samsung обичайно първи получават важните компоненти, а подобен отказ е твърде необичаен.

Повишената зависимост на Samsung от китайските ODM-производители също беше една от причините за това отслабване, тъй като тези компании сами купуват компонентите, което намалява общите покупки на компоненти от южнокорейската компания. Понастоящем, около 20% от производството на смартфоните на Samsung принадлежат на ODM-производителите.

Очаква се Samsung да достави между 260 милиона и 270 милиона единици смартфони тази година, спрямо предходната, където доставките са били в диапазона от 300 милиона. Това се дължи поради недостига на чипове и спиране на производството във Виетнам, провокирано от пандемията COVID-19. В същото време, от флагманските смартфони Galaxy S ще има само 30 милиона бройки, а доставките на сгъваемите Galaxy Z Fold3 и Z Flip3 няма да надхвърлят общо 7 милиона единици.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Bill
Bill
1 месец

Да се помоли на Apple да му продават старите чиповете от iphone, предадени за рециклиране хахаха

qwe
qwe
Отговор на  Bill
1 месец

Точно както Самсунг им продава всичко останало.

Bill
Bill
Отговор на  qwe
1 месец

Хахах, Apple поръчват, жълтурите изпълняват, и са благодарни, че Apple им осигурява работа.

qwe
qwe
Отговор на  Bill
1 месец

Билчо като пораснеш, ще разбереш. Кой поръчва, кой приготвя и какво ядеш.

_nib_
_nib_
1 месец

А тъй…Джълтура да иска снапдрагони че със скапани ексиноси и медиатеци тИлифон нИ щА.

Apple>Samsung
Apple>Samsung
1 месец

Да бе да се хабят чипове само за тези недоразумения

Нови ревюта

Подобни новини