Скоро ще има версия на uTorrent за Android

0
17

С масовото навлизане на постоянна интернет връзка в съвременните мобилни телефони актуален става и въпросът за възможностите, които те предлагат за обмен на файлове чрез торент системата. За да отговорят на тези очаквания от BitTorrent, компанията разработваща uTorrent, готвят специално приложение на торент клиента си за мобилната операционна система Android, съобщи Phonearena.com.

„Както всяка друга софтуерна компания и ние знаем, че мобилните приложения стават все по-важни за потребителите. На този етап не можем да кажем кога точно мобилният uTorrent ще бъде готов за пускане.”, съобщават от BitTorrent.

Подробностите за новия продукт все още са доста оскъдни, но се очаква той да поддържа повечето от важните функции, които можем да намерим и в настолната версия на торент клиента.

Стана ясно, че BitTorrent работи и върху версия на основната си програма за Linux. Това е нещо, което също осезаемо липсва на пазара за софтуерни продукти, предназначени за обмен на файлове.

uTorrent е първата програма, която ще излезе във версия за мобилни устройства. Към момента в световен мащаб продуктът се ползва от 140 милиона потребители. Числото значително ще скочи когато uTorrent излезе и във вариант за смартфони.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за