Apple са продали с 25% повече смартфона през третото тримесечие

2
13

Преди една седмица проучване на Counterpoint Technology Market Research показа, че iPhone 5S се е превърнал в най-продавания смартфон на света. Останалите компании за анализ на пазара също следят Apple и днес ви споделяме резултатите от проучване на Digitimes Research.

Според фирмата, през третото тримесечие на 2013 година Apple са доставили общо 33,8 милиона iPhone-а – с цели 25,7% повече от само година по-рано. Digitimes са на мнение, че продажбите на iPhone 5C изостават зад останалите заради по-ниското отношение между цената и производителността му. По-старите модели iPhone, обаче, са започнали да се продават повече в развиващите се пазари, тъй като Apple са намалили цените им след дебюта на новите си два модела.

В резултат на тази тяхна ценова политика, средната продажна цена на iPhone достигна рекордно ниската стойност от $577,2.  В резултат на това растежът в приходите на Apple изостава зад ръста в доставките и на свой ред оказва негативно влияние върху крайната печалба.

Анализаторите очакват, че през четвъртото тримесечие продажбите на iPhone ще останат все така високи, но че това няма да окаже особено голямо влияние върху разширението на пазарния дял на Apple. Причината: малък ръст в доставките на телефони и не достатъчна конкурентноспособност в развиващите се пазари.

 

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Поредната платена глупост на „огризката“ Ако според тази глупава статия че iPhone 5S се е превърнал в най-продавания смартфон на света.
То това означава че всеки 5-6ти човек трябва да има iShit което е долна лъжа … 25% повече от какво ? От Нищо ли ? … Продажбите на 5c Изостават защото дори китайците не искат този пластмасов боклук.

Nihil Vex
Nihil Vex

Препоръчително е човек да се научи да чете, преди да прави опити да пише.