Apple iPhone за 99 долара

2
28

Изглежда, че слуховете за предстоящия евтин iPhone имат реални основания. Преди няколко дни за плановете на Apple да пусне бюджетен вариант на смартфона писаха от The Wall Street Journal, а вчера тази информация беше потвърдена от още едно авторитетно издание – Bloomberg, което между другото разкрива и нови детайли.

Според източника, запознат със ситуацията, Apple разработва бюджетен iPhone от февруари 2011 г., т.е. от почти две години. Американската компания иска нейният апарат да бъде в ценовия диапазон между 99-149 долара (очевидно, това е стойността, без операторските субсидии). Bloomberg съобщава, че iPhone може да бъде пуснат в продажба в края на тази година.

Друг източник твърди, че iPhone ще бъде предназначен предимно за развиващите се пазари, където операторите не предлагат на своите абонати смартфони на Apple при сключване на договор, както е в САЩ и някои други страни. В тези страни, цените от 100-200 долара за Android-смартфоните имат неоспорими предимства от тези за iPhone, който се продава в САЩ за $ 700-1000. Пускането на устройството значително ще намали делът на Android-смартфоните на пазара, който, според последните данни на IDC, е нараснал до внушителните 75% (за Apple са само 15%).

За сега е известно, че бюджетният смартфон ще получи по-скъпи компоненти от своя „стандартен“ вариант, но ще има по-малък диагонал на екрана. По-рано от The Wall Street Journal твърдяха, че корпуса на бюджетния iPhone ще бъде изработен не от алуминий, а от пластмаса, което също ще намали цената му.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари