BlackBerry Z10 – хит и в Канада

0
17

Само преди няколко дни ви съобщихме, че дебютиралият във Великобритания смартфон BlackBerry Z10 се радва на рекордно търсене и продажби. Оказва се, че ситуацията е подобна и в родната на производителите на телефона Канада. BlackBerry споделиха, че за първи път в историята им техен смартфон се радва на толкова голяма популярност веднага след представянето си и на двата пазара.

Изпълнителният директор на BlackBerry Торстен Хайнс потвърди, че: „В Канада [5 февруари е бил] най-успешният първи ден от пускането на нов смартфон BlackBerry в историята ни. Всъщност, денят бе с повече от 50% по-успешен от който и да е друг първи ден от пускането на който и да е телефон в Канада.“ Що се отнася до Великобритания, Хайнс отбелязва, че реализираните продажби на Z10 за първата седмица от пускането му са три пъти повече от най-добрите им постижения досега.

От компанията не споделиха точна информация за броя на продадените смартфони, но, така или иначе, успехът на телефона, поне във Великобритания, бе потвърден от тамошните мобилни оператори. Всичко това говори доста добре за бъдещето на BlackBerry, макар че по-скептичните анализатори подчертават, че голямото търсене веднага след дебюта на един телефон не винаги се запазва и в месеците след това.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари