ChatON на Samsung вече е достъпна

0
436

Както вече писахме за плановете на Samsung да пусне нова чат услуга наречена ChatON, днес вече това е факт.

Днес Samsung обяви пускането на пазара на ChatON, безплатната мобилна комуникационна система, която позволява на потребителите да общуват през мобилните си телефони.

ChatON осигурява лесен и удобен начин за комуникация с близки и приятели, независимо от местоположението и операционната платформа на мобилното устройство, което се използва. Услугата позволява разнообразно комуникиране чрез споделяне на мултимедийно съдържание и анимирани съобщения, както и чрез придобилата популярност чат функционалност.

От днес Samsung започва да предлага услугата ChatON, която ще е достъпна навсякъде по света. Потребителите могат да свалят ChatON безплатно през Samsung Apps или Android MarketTM и да използват приложението на множество мобилни устройства, сред които и Samsung GALAXY SII. Софтуерното предложение ChatON ще бъде предварително инсталирано на всички bada смартфони и някои телефони без операционна система на Samsung през октомври и ще бъде достъпно за други мобилни платформи до края на 2011 година.

„ChatON получи добри отзиви на изложението IFA 2011, след представянето му там през септември. Много от посетителите на нашия щанд бяха впечатлени от услугата и я оцениха изключително позитивно при тестването й”, казва Канг Мин Лий, старши вицепрезидент на Media Solutions Center към Samsung Electronics. „Чрез своята многоплатформена световна достъпност, ChatON дава началото на нова ера при мобилните комункации”, допълва той.

Уникалната функционалност на ChatON позволява на потребителите да създават анимирани съобщения, като въвеждат текст, добавят аудио и сменят фоновото изображение. В допълнение, всеки прозорец за разговор предлага т.нар. Trunk, който събира мултимедийното съдържание, използвано по време на комуникацията.

Наличието на ChatON за множество платформи, дава възможност на услугата да бъде използвана от по-широк кръг потребители, които да споделят съдържание в разнообразни формати. Функции като „групов чат” и Interaction Rank позволяват по-задълбочен контрол над профилите на потребителите в социалните мрежи.

В допълнение, ChatOn предлага нов тип изживяване на специален микросайт ). Потребителите могат да се насладят на интерактивен филм с HD качество, озаглавен “Chataway”, който включва взимането на решения и избора на път за главния герой. Този филм играе ролята на ръководство за използване на ChatON, което помага на потребителите да разберат по-добре и да използват по-лесно новата услуга.

Спецификации на услугата

GroupChat: Тази функция позволява на потребителите да създават групов чат и своеобразни микро-общества и да комуникират с повече от два различни контакта в един прозорец за разговор.

Interaction Rank: С помощта на тази функция, потребителите могат да наблюдават колко често разговарят със своите близки и приятели.

Buddies Say: Потребителите могат да коментират директно върху профилните страници на своите контакти.

Animation Message: Специална кутия за споделяне на съдържание дава на потребителите възможността да споделят анимирани съобщения, като използват ръкописен текст, фонови изображения и добавено аудио.

Trunk: Тази иновативна функция за съхраняване на съдържание дава на потребителите възможността да преглеждат всички споделяни съдържания от прдишни разговори в един лесен за достъп прозорец.

Multimedia communication: ChatON дава възможност за комуникация чрез видео, глас и споделяне на локации, които да допълнят цялостното изживяване.

Web access: Потребителите могат да споделят и комуникират с разнообразни устройства, като използват уеб браузъра на своя лаптоп или настолен компютър.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари