Facebook стартира Instant Articles за iPhone

0
26

Вече знаехме, че най-голямата социална мрежа в света подготвя нещо подобно и сега то е факт – Facebook обяви появата на Instant Articles, нов формат, който позволява на издателите да създават материали, които се зареждат директно във Facebook приложението за мобилни устройства.

Така потребителите ще могат да преглеждат всички тези статии директно от мобилния си телефон и в рамките на Facebook, вместо да бъдат препращани по различни сайтове в мрежата.

Сега Instant Articles е наличен само за iPhone.

При премиерата си, новият формат се захранва от няколко доста влиятелни международни медии – The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC и The Atlantic от Съединените щати; The Guardian и BBC News от Великобритания и Spiegel и Bild от Германия.

Потребителите ще могат да се възползват от бързината, с която се зареждат страниците – Facebook твърди, че през мобилното приложение една интернет страница може да отнеме до 8 секунди преди да се зареди изцяло, докато Instant Articles прави това незабавно. Освен това, съдържанието в тези материали е доста богато и съобразено с мобилните устройства – изображенията могат да се уголемяват с жестове и да се завъртат със завъртането на телефона, клиповете се пускат сами, докато ги преглеждате, има интерактивни карти, кратки аудио клипове и коментари на специфични части от текста.

Създателите на съдържание пък ще се радват на 100 процента приходи от рекламите през Instant Articles, както и от различни аналитични инструменти, с които да следят представянето на материалите. Данните от тях ще се зареждат директно в Google Analytics и Adobe Omniture. Facebook обещава, че алгоритъмът на социалната мрежа няма да дава предимство на участниците в Instant Articles пред останалите медии, които публикуват постове в мрежата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за