Samsung Galaxy Note 9 е оборудван с най-голямата батерия, капацитетът на която е 4000 mah. Батерията е напълно безопасна, уверява ръководството на корейския концерн.
Много потребители се притесняват от новината за голямата батерия на Samsung Galaxy Note 9. Потребителите не са забравили за проблемите със захранващия елемент на Samsung Galaxy Note 7, които често стават причина за внезапни пожари.

Тогава производителя поиска от партньорите си да спрат да продават устройствата, а потребителите получиха препоръки да изключат телефоните си и да спрат да ги използват.

В индустрията имаше слухове, че това може да доведе до затварянето на серията Galaxy Note. Но Samsung предприе нужните действия за отстраняване на грешките и през 2017 г. пусна на пазара моделът Galaxy Note 8, за батерията на който не беше забелязана склонност към прегряване.

След провала със Samsung Galaxy Note 7, компанията проведе разследване за да установи причините за неизправностите. Също така въведе и допълнителни мерки за сигурност за да гарантира, че подобни ситуации никога повече няма да се повторят.

На 13 август 2018 г. главният изпълнителен директор на Samsung Донг Джин Ко излезе с изявление, че инженерите на компанията му са уверени в безопасността на батерията на Galaxy Note 9 с капацитет 4000 mah:

Батерията на GALAXY NOTE 9 е по-сигурна от всякога. Потребителите вече не трябва да се притесняват за акумулаторите„.

През 2017 година, Samsung нае нов екип за контрол на качеството, който да следи, че продуктите на компанията отговарят на строгите изисквания за безопасност.

Ръководството на концерна също така въведе и промени в някои части на производствения цикъл, за да гарантира, че историята с Galaxy Note 7 няма да се повтори.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за