Google не иска да инсталирате AnTuTu

1
1249

През месец март тази година приложението за работа с популярния бенчмарк AnTuTu бе премахнато от Google Play Store. Причината бе откритата връзка между тази помощна програма и компанията Cheetan Mobile, приложенията на която бяха уличени в скрита монетизация и недобросъвестна реклама. От своя страна представителите на AnTuTu завиха, че Cheetan Mobile е само един от нейните акционери, който по никакъв начин не се намесва в тяхната работа.

С времето конфликтната ситуация се уталожи и бенчмаркът се завърна в каталога с приложения на интернет гиганта. Но по всичко личи, че AnTuTu не е напълно реабилитиран. По някакви причини Google пречи на зареждането на някои версии на това приложение. Така например, при опит за инсталиране на AnTuTu чрез apk файла, излиза съобщение, че това приложение не е безопасно за потребителя и събира неговите данни. Но това става само при опит да бъде инсталирана най-новата версия на бенчмарка, докато с версиите до 8.3.4 подобен проблем няма.

При използването на мобилната версия на Chrome, при посещаване официалния сайт на AnTuTu за инсталиране на приложението, браузърът предупреждава, че това действие е потенциално опасно. Разбира се, съобщението може да бъде игнорирано и инсталацията да бъде осъществена.

Открит остава въпросът за това отношение на Google към AnTuTu. Засега интернет гигантът не коментира темата.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари