Въпреки, че Google така или иначе обича да се хвали с новите и постоянно актуализирани функции за сигурността и алгоритмите на платформата Android 11, крайното ниво на сигурност остава изключително ниско – особено в контекста на приложенията, които за своята работа използват личните данни на потребителя. Именно с целта подобряване нивото на сигурността при работа с приложения, екипът от разработчици на Google реши да преработи самия процес на подаване на потребителско разрешение за използване на личните данни по времето, когато приложението работи в новата версия на Android 11 и тази обработка наистина заслужава внимание.

На първо място, това позволява на потребителя да даде еднолично разрешение за използване на личните му данни в момента, когато това или онова приложение го поиска – по този начин потребителите разполагат с малко по-високо ниво на сигурност и безопасност на личните си данни, тъй като те не се използват постоянно. В допълнение, новата система Android 11 ще осигури таймер за такива приложения, така че след определено време данните да бъдат изтрити. Това се прави с цел да се предотврати кражбата на потребителски данни, ако потребителят е забравил да деактивира или анулира използването им в определено приложение.

Всичко това и много други неща ни позволяват да говорим за новата система Android 11 като много по-интересна от гледна точка на сигурността, въпреки че все още има много моменти относно прилагането на софтуерните алгоритми. По този начин Google е изправена пред доста мащабна задача за правилното оптимизиране на подобни функции и особености в новата система.

Въпреки това, трябва да се отбележи, че Android 11 ще поиска от потребителите и по-подробни разрешения за използване и прехвърляне на личните им данни – сега вместо само „да“ или „не“, потребителят ще трябва да отиде малко по-далеч. Това е предвидено, с цел избягване на първоначалното прехвърляне на своите данни по невнимание или небрежност, което също е пример за добра стратегия за повишаване на безопасността.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари