iPhone 5 спаси живота на войник

6
18
Често чуваме, как смартфоните или се самозапалват спонтанно или се самовзривяват, поразявайки техните собственици. Но в днешната история ще ви разкажем за това, как Apple iPhone спаси живота на един човек в истинския смисъл на думата.

Сержантът от американската армия Шон Франк, намиращ се в Афганистан, като по чудо е избегнал смъртта, благодарение на своя iPhone 5. В близост до контролно-пропускателния пункт, където той се е намирал, атентатор камикадзе се самовзривява, като една от отломките удря войникът в гърдите.

За щастие обаче, в предния му джоб се е намирал смартфонът, който е успял да спре отломката. Останалите поразяващи елементи не са били толкова големи и са попаднали по ръцете и краката на човека, но без да му причинят големи вреди. По късно, сестрата на Франк в интервю за местна медия е споделила, че ако не е бил смартфонът, сега човекът е щял да бъде мъртъв.
Завръщайки се от Афганистан, Франк се е опитал да се свърже с Apple за да му заменят обвързания с договор смартфон, но американската компания се е съгласила да му го смени три месеца след като историята получила широка популярност по телевизията.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
eXceLLen7
eXceLLen7
BLC
BLC

Нямаше ли подобна новина преди време, но с друга версия на телефона?

Георги Илиев

Със същия късмет щеше да се сдобие и с навито еротично списание.

Васил Домусчиев
Васил Домусчиев

http://www.kaldata.com/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/%D0%A1%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-HTC-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD-84087.html

Това беше мнооого старо като събитие, когато HTC беше тогава марката.
Но нали е iSHIT ще го раздухат …..
Хем HTC-то не беше със „стилен алуминиев корпус“ като екстра…

kkunev
kkunev

Това някакъв римейк на „Един пробит долар“ ли е? Май такива реклами на Apple, започнаха да омръзват на всички освен на собствениците на iPhone.

kilara
kilara

Пропуснал си : след http и линка се пренасочва към съмнителен според WOT сайт.