Популярният автор на статии на уеб-изданието PhoneArena Джон Веласко (John Velasco) реши да премине от iPhone X към Honor 7X. След като използва известно време Honor 7X, Джон сподели своите впечатления.

Веласко използва iPhone X от месец ноември миналата година. От по-характерните особености на смартфона на Apple, той посочва камерата, производителността, външния вид. Но като известен тестер и специалист в тази област, той реши самостоятелно да провери, доколко е голяма разликата между смартфона с цена $1000 и китайския телефон, който се продава за $200.

Дизайн

Впечатлен съм, че смартфонът с цена $200 може да изглежда толкова добре и да е така удобен в ръката“ – каза Веласко.

Смартфоните от бюджетния сегмент понякога учудват със своя много добър дизайн и ергономичност. Флагманският дизайн вече е често явление в бюджетните устройства. Много добър пример за това са Honor 10 и P20 Lite с прорез в екрана и стъклен корпус.

Дисплей

Дисплеят е най-скъпата част на смартфона. Производителят може да икономиса от материала за корпуса, от софтуера, да постави по-бавна памет и други. Но когато става дума за дисплея, икономията веднага се вижда и с невъоръжено око. Качеството на екрана се забелязва веднага, понеже потребителят взаимодейства предимно с него.

Тук разликата е осезателна. Веласко счита, че дисплеят на iPhone X трябва да получи 10 точки от 10 възможни. Според тази субективна оценка, Honor 7X заслужава 6 точки. Детайлността на Honor 7X е висока, понеже резолюцията е FHD+, но цветовете са бледи и като цяло изображенията са леко сиви.

Производителност

Ясно е, че Honor 7X не е за игри и Веласко не го препоръчва на геймърите. Но с ежедневните задачи 7X се справя отлично. Тук всичко зависи от самото мобилно устройство. Така например, може да се купи за $200 например Redmi 5 Plus, който е по-добър в игрите, понеже използва чипа Kirin 659 с по-добър графичен ускорител.

Камера

Тук няма две мнения. Смартфонът Honor 7X е по-слаб от iPhone X по отношение на снимките и видеото. По принцип най-слабата страна на бюджетните устройства са камерите. Има и изключения – например Mi A1 показва доста добри резултати.

 

 


В крайна сметка Джон Веласко не счита, че е от нещо ощетен, използвайки Honor 7X. Да, наистина камерата, производителността и качеството на екрана не са същите, но разликата постепенно се стопява. Много по-удачно е да се закупи Honor 7X, а заедно с него и Nintendo Switch за още $200, както и дрона DJI Spark за $500, отколкото скъп флагман, цената на който е несъизмерима с предлаганото по-добро качество.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ГеоргиИвоБиткойн = Балон = ПирамидаGalaxyNote8KingКалин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Много ясно, че онър не х дори при наличие на бюджета от 1000 долара айфон не заслужава тези пари

Prasko
Prasko

Мерцедес или дачия логан? Мнооого тъпо

Калин
Калин

😀
Е Що? И дачийката ще ти свърши същата работа 😀 😀 😀

Георги
Георги

Според оня с малоумния ник. Че и неактуален вече излязоха 9ките ??

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Толкова си кух горо, че се исказвъш неподготвен С9 излезе не Ноут 9

Георги
Георги

Аз по-кух от теб не съм виждал.

Георги
Георги

Е не стига е момчета хахахаха Веднага си продавам 10ката ????

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Аз тия неща можех да му ги кажа и без да притежавам нито един от двата телефона.

Иво
Иво

Аз имам този Honor 7X и съм много доволен от телефончето, мога да си взема и за 10000-20000 хиляди телефон, но предпочетох Honor 7X има си алуминиев корпус, ако го счупя или загубя ил иоткраднат няма дами е зор. Нов съм го купувал от Алиекспрес за 150 паунда за без пари.