iPhone XR

На 12 септември вечерта Apple представи три нови смартфона. Това са iPhone XS и XS Max с OLED матрица и по-достъпния iPhone XR с LCD дисплей. По време на презентацията компанията заяви, че дисплеите и на трите нови телефона са еднакво добри и съвършени в своя клас. Но скри важен детайл.

iPhone XS се счита за обновена версия на миналогодишния iPhone X, а XS Max е XS с по-голям екран. iPhone XR прилича и на двете нови устройства с OLED дисплеи и също се базира на топ-процесора A12 Bionic. По време на презентацията Apple каза, че матрицата Liquid Retina HD в новия айфон превъзхожда по качество всеки един LCD дисплей. Тази матрица е добра като OLED, но има по-малка резолюция и показва по-малко цветови отенъци. Но това не са всички разлики.

This slideshow requires JavaScript.

Специалистите и журналистите, които успяха да заснемат новите телефони веднага след демонстрацията, споделиха че рамката около екрана на iPhone XR е доста по-широка от по-скъпите модели. Няма данни в милиметри, но разликата добре се вижда с невъоръжено око.

Ето как изглежда смартфона, директно сравнен с по-скъпите модели.

Не е ясно защо Apple нищо не каза за това по време на презентацията. Но смартфонът вече е добре разгледан, заснет и пробван, и тази особеност веднага се вижда. Но за сметка на това началната цена на новия телефон е доста по-ниска – $749 и той ще намери своите купувачи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари