Meizu уволни 1000 служители

0
40

Миналата седмица в мрежата се появи тревожна информация за удължаване на масовите съкращения вътре в Meizu. Онзи ден един от топ-мениджърите на компанията е бил принуден да коментира ситуацията с намаляване на щата на служителите. Той потвърди информацията, че към днешна дата броят на служителите в Meizu е намалял с 10%, а в количествено изражение това са повече от 1000 служители.

Но топ-мениджърът на Meizu уверява, че те трябва да извършат преструктуриране, което ще им позволи да бъдат по-конкурентоспособни на пазара. Той смята, че „повишената тревожност“ в медиите е излишна, тъй като Meizu далеч не е единственият производител в индустрията, който е принуден да пристъпи към подобни мерки в условията на застой на пазара и падането на курса на юана. В сегашната ситуация, особено остър е въпросът от рентабилността на производството, така че те са принудени да оптимизират своите разходи, включително и разходите за заплащане на труда, но съкращаването на щата по никакъв начин няма да се отрази на по-нататъшната дейност на дружеството.

Въпреки това, анонимни източници в рамките на компанията твърдят, че това е масово съкращаване, където „под ножа“ ще попаднат дори цели подразделения. Това може да повлияе отрицателно върху създаването на нови продукти, особено в условия, когато компанията се нуждае от наистина „звезден“ и популярен смартфон.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари