Motorola се готви да пусне следващите модели в своите серии Motorola One, Motorola One Zoom и One Pro този месец. Знаем обаче, че освен тях, компанията активно разработва поне два допълнителни смартфона – Moto G8 Play и неназовен все още смартфон без допълнителна информация. Проследявахме развитието на серията Moto G8 и въпреки че не можем да сме категорични дали неназованият смартфон попада в гамата Moto G, получихме спецификации за едно устройство от по-висок клас в серията, което може би е или Moto G8 или Moto G8 Plus, но няма как да знаем кое от двете, преди представянето им. Вижте информацията, която имаме до момента

Достоверен източник казва, че следващият Moto G е в етап прототип и ще има кодово име на модела XT2019-1 или XT2019-2. Устройството все още не е сертифицирано от FCC, следователно все още не знаем точните размери на устройството, нито какви 4G – LTE честоти ще поддържа, за разлика от бюджетния G8 Play, който премина всички необходими тестове.

Дисплей

Сигурни сме, че предполагаемият Moto G8 Plus ще има Full HD дисплей с разделителна способност 2280 x 1080 със съотношение на страните 19 : 9 с размер 6.3 инча. Както Moto G7, така и Moto G7 Plus имаха 6.2 инчови дисплеи с разделителна способност 2270 x 1080, поради което не очакваме съществено увеличение в размера на екрана или резолюцията. В момента нямаме информация за вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци, за това очакваме той да е физически и разположен на задния панел.

Процесор

Новият Moto G8 Plus ще бъде захранван от платформата Qualcomm Snapdragon 665, която е характерна за повечето смартфони от среден клас тази година, като Xiaomi Redmi Note 8, Realme 5 Pro и Xiaomi Mi A3. За сравнение Moto G7 се задвижва от Qualcomm Snapdragon 632, докато Moto G7 Plus се задвижва от Qualcomm Snapdragon 636. Новата платформа в предстоящия Moto G8 Plus ще предложи известни подобрения в енергийната ефективност, производителността, подобрен графичен процесор, но основните подобрения ще са надградената Al обработка на устройството.

RAM и вътрешна памет

Според информацията, която получихме, Motorola ще предложи в Moto G8 4GB RAM памет и 64 GB вътрешно хранилище, като ще има версии с 4GB RAM / 128 GB ROM, 6GB RAM / 64 GB ROM и 6GB RAM / 128 GB ROM. Като за устройство от по-висок клас, технологията на чиповете на вътрешната памет на устройството ще бъде UFS 2.1, а не познатата сред бюджетните модели eMMC. Капацитетът на батерията на телефона вероятно е 4 000 mAh. Бразилският технологичен сайт TechnoBlog разкри за батерия с име KD40 и капацитет 4000 mAh, сертифицирана от бразилския регулаторен орган за мобилни устройства и технологии, еквивалент на американската FFC. Според сертификата батерията KD40 ще се използва на смартфон с кодове име на модела XT2019-2, което съответства на нашата информация. Надяваме се да видим подобрение в продължителността на цикъла на батерията, тъй като предшествениците на Moto G8 Plus са провал в това отношение.

Камери

Камерите са най-интригуващият аспект от този нов смартфон от Moto G серията. Motorola обикновено е скромна с хардуера, който представя в средния си клас телефони, но видяхме как компанията устоява и се развива в условията на непрекъснато растящата конкуренция в сегмента на бюджетния среден клас, особено на пазари като Индия. Днес, Motorola разполага с устройства от среден клас като One Action, One Vision и те са наистина обещаващи, дори и да не оборват кралете в средния клас като Xiaomi, Realme и Samsung.

Понастоящем смятаме, че основната камера на Moto G8 Plus ще бъде 48 MP със затвор f / 1.79, която резолюция ще се постига чрез софтуерно обединяване на 4 пиксела в 1, а кадрите ще се заснемат от сензор с реална резолюция 12 MP. Вторият широкоъгълен сензор ще бъде 16 MP със затвор f / 2.2 с хоризонтален ъгъл от 94°, а третият сензор за дълбочина и boke ефект ще е с резолюция 5 MP и затвор f / 2.2. От предната камера очакваме 25 MP сензор със затвор f / 2.0. Някои от функциите на камерите на телефона ще включват създаване на кинографски снимки, светлинни ефекти, портретен режим и подобрен нощем режим Night Vision. Отново, надяваме се да видим подобрения и в нощния режим на камерите, тъй като предшествениците се провалят и в това отношение.

Софтуер

Телефонът работи под Android Pie и не е част от програмата Android One. Това ще рече, че той ще върви с персонализиран от Motorola потребителски интерфейс и техни приложения като Moto Actions, Moto Display и други.

Дата на представяне

Не знаем кога ще бъде представен Moto G8 Plus, но най-вероятно ще го видим заедно с Moto G8 Play някъде из идните няколко месеца. Очакваме продажбите да бъдат в няколко страни на Латинска Америка, тъй като това е най-силният пазар на Motorola. Освен тях, други сигурни пазари са САЩ, Европа и Индия. За сега чуваме, че ще се предлага в два цвята – червен и син, а в последствие може да има и други.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kuzmanovv
Kuzmanovv

Кой❔се интересува от Motorola … да не сме в Латинска Америка, Индия или Пакистан.